zaterdag 5 januari 2013

Elena en haar mama op visite

Onze schoonzoon moest deze avond in Hasselt zijn en dus vroeg onze dochter me gisteren aan telefoon of zij en Elena hier mochten komen eten deze avond. Uiteraard!

Wat vond ik onze grote meid fel gegroeid sinds Kerstmis! Haar ouders bevestigden dat: ze hadden haar onlangs nieuwe spijkerbroekjes moeten kopen.

Het werd een heel eenvoudige maaltijd en een heel aangename avond. Elena heeft wel weinig gegeten, want ze wilde constant “pelen”. Uiteraard moest ik meespelen: met de poppetjes, met autootjes, enzovoort. Tekenen en vertellen uit een boek over Tiny waren er ook bij. Nu begint Elena zelf in zinnetjes te vertellen wat ze allemaal ziet op de afbeeldingen. Ze spreekt nog veel beter dan een goede week geleden. Ze liet ons een “wensje” horen dat ze van haar onthaalmoeder Lutti heeft geleerd ter gelegenheid van nieuwjaar. En paste uit zichzelf de aanspreking aan van ‘Lieve papa en mama’ naar ‘Lieve opa en oma’. Fier dat ze was! Ze maakt nu ook negatieve zinnen, maar plaatst de negatie nog na het werkwoord zoals in het ‘Elena slapen niet!’ dat we heel vaak moesten horen, al viel ze op een bepaald moment bijna om van de slaap. Alles probeerde ze om het (even, want ze zou later weer mee naar huis rijden) naar bed gaan uit te stellen. Ze wilde naar “Bumba”  kijken, daarna vroeg ze haar opa: ‘Opa zoeken (naar) klein lief konijntje’ en wees naar zijn tablet. Na dat ene kinderliedje, wilde ze nog andere liedjes horen en opa moest daar telkens naar googelen. 

Toen haar papa zijn twee vrouwtjes kwam ophalen, wilde Elena eerst niet mee: ‘Elena naar huis niet, Elena (bij) oma en opa blijven!’ Helaas, dat was niet mogelijk. Elena drinkt nog graag een flesje melk voor het slapengaan, en haar ouders hadden én de melk én het flesje vergeten. Ik heb – in de tijdspanne dat we haar even probeerden te slapen te leggen en dat we constant moesten horen: ‘Elena slapen niet!’ – geprobeerd haar sojamelk (de enige melk die we in huis hebben) te laten drinken uit haar beker, maar dat leek ze niet te lusten. Een beetje kaas wilde ze wel, maar ze zou haar flesje voor bedtijd al te zeer gemist hebben, vrees ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten