donderdag 17 januari 2013

Ondanks de koude een rijke dag!

Volgens mijn smartphone was het rond de -5°C terwijl we vandaag onze boodschappen deden, maar het voelde aan als minstens -8°C.

Onderweg kreeg ik een oproep van Edith (voorzitster van de KVLS): of we de bestuursvergadering van deze avond niet zouden afgelasten. Naar het schijnt werd er voor deze avond mist voorspeld (ik had daar wel niets over gehoord). Voor mij was dat echt oké: dat zou veel tijd gewonnen zijn en ik kon dan eindelijk de opgeruimde kamer van Zeger onder handen nemen (stofzuigen, enzovoort). Maar daar kwam weer niets van! Nog voor we terug thuis waren, hoorde ik op mijn mobieltje vertalingen aankomen.

Nadat ik taverne “De Ploeg” in Diepenbeek had gemaild dat de geplande vergadering niet zou doorgaan, begon ik te vertalen. Ik heb er de rest van de middag en een groot deel van de avond aan besteed. Het was interessant, maar niet gemakkelijk! En veel!

Ondertussen belde Roger met zijn broer die vandaag verjaart, en kreeg ik veel mails binnen (ik heb gelukkig voldoende zelfdiscipline om met het lezen ervan te wachten tot ik klaar ben met mijn werk).

Eergisteren had ik een berichtje gekregen van onze vrienden uit de “Ardenne profonde”. André en Chantal vroegen zich af waarom ze niets meer van ons hoorden, maar die vraag stelden wij ons ook! De laatste keer dat we elkaar zagen (ik denk in september of oktober 2011), beloofden zij dat ze ons heel gauw zouden uitnodigen, samen met hun dochter en haar echtgenoot. Maar, buiten af en toe een PPS, lazen we niets meer van hen.

Wat zijn mensen toch rare wezens! Ik durfde hen niet te herinneren aan hun belofte, zij waren blijkbaar hun belofte vergeten, dachten dat wij hen gingen uitnodigen en durfden ons daar ook niet aan te herinneren!

Heel lang geleden, nog voor iemand van ons een computer had, zou zoiets niet gebeurd zijn! Toen schreven André en ik minstens elke maand een (nu als ouderwets beschouwde) brief naar elkaar, of we bij elkaar op visite zouden gaan of niet.

Maar kom, dat is nu opgelost. Een van de berichtjes vandaag kwam van hen… En we spreken af in april! Blij dat ik ben!

Er waren ook e-mails over onze KVLS-vriend die vecht voor zijn leven! Boudewijn Knevels (die ik even aan telefoon had) vertelde me dat hij hem op 27 december nog had ontmoet, en dat hij toen nog vrij gezond leek. Wat kan het soms toch snel gaan! Bedroefde emoticon

Ik heb deze avond nog naar een aflevering van Star Trek gekeken, maar vond die niet zo goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten