zondag 4 oktober 2015

Een soort kleine familiereünie

Deze ochtend werden de kindjes om 8 uur wakker. Na een flink ontbijt werd er nog druk gespeeld en getekend en na het middageten haasten Roger en ik ons de kinderen klaar te maken om naar het Antwerpse te rijden.

Onder andere in de apotheek van mijn broertje liep immers een tentoonstelling van Jan Scheirs. Maar eerst zouden we Nany ophalen.

Onderweg viel Matthias in slaap, Elena vond de reis te lang (ongeveer anderhalf uur rijden tot bij Nany en daarna nog bijna een half uur tot bij broertje). Hoewel ze dat laatste stuk wel gezellig vond: ik had me immers achteraan tussen de kindjes gewurmd.

We waren vaag van plan de andere locaties ook te bezoeken maar zijn in de apotheek blijven hangen. Ik had die nog niet gezien (meestal is die gesloten als we op bezoek gaan en het is niet zo dat broertje ter plaatse woont). Heel ruim en prachtig ingericht, vond ik.

Elena en Matthias voelden er zich heel snel op hun gemak (in het begin bleven ze rond mij hangen), speelden met onze nichtjes (nu al jonge dames zijn het, de dochters van mijn broertje), genoten van de lekkere aangeboden snoepjes en hapjes, van een glaasje fruitsap en keken amper op toen hun ouders een half uurtje later, iets na Hendrik, de apotheek binnenwandelden.

Wij zagen er onze vrienden Beeckman terug, en natuurlijk schoonzusje en haar familie

Na de warme (toch wel, ja!Glimlach) begroeting met haar ouders wilde Elena natuurlijk al haar tekeningen tonen aan papa en mama.

Wijzelf bewonderden sommige schilderijen (andere vond ik niet zo mooi maar naar het schijnt hingen er nog heel mooie op andere locaties). We kregen echter de kans niet om tot daar te wandelen: het  gebeuren kreeg helemaal een air van familiereünie toen ook mijn oom Nononc en zijn vrouw, mijn vriendin Françoise, arriveerden. Jammer dat Zeger en mijn zus (plus gezin) niet vrij waren vandaag.

Het werd dus uitsluitend nieuwtjes uitwisselen bij de nodige glaasjes uitstekende bubbels. Hendrik had voor mij nieuwe wandelstokken bij en Nononc een paar foto’s (onder andere van mezelf op een leeftijd van – ik schat – 2 jaar).

Rond 17 uur zijn we vertrokken (Elena en Matthias met hun ouders die in de buurt van het station iets zouden eten en daarna de trein terug naar huis nemen, en Hendrik naar zijn flat). Wij brachten Nany naar huis en bleven daar eten.

Iets over 21 uur waren we thuis waar we nog snel wat speelgoed opruimden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten