donderdag 1 oktober 2015

Op Elena en Matthias passen en daarna een lezing

Weer nam Matthias Roger zo lief vast zodra hij hem zag! En Elena toonde me fier een politiewagen die ze in de klas had gemaakt en waar ze zelf “politie” had mogen op schrijven.

Buurmeisje Anna kwam spelen: mijn rol beperkte zich weer tot de meisjes helpen zich te verkleden in prinsessen, Matthias op het potje helpen, papier en kleurpotloden uitdelen als de kindjes wilden tekenen of de schommels duwen als ze buiten speelden. Het was dan ook prachtig weer.

PA010188

PA010192

AA014488 Eigen foto’s

AA014501 Foto Roger

Roger en ik zijn al vlak na het avondeten (dat dochter en ik samen bereidden) vertrokken: we zouden immers naar een lezing gaan – georganiseerd door Heemkunde Groot Heers.

AA014510 Michel, de voorzitter van Heemkunde, kondigt de lezing aan (foto Roger)

Het ging over gevelversieringen en (bij)geloof. De meeste van die gevelversieringen blijken apotropaia (veiligheidsmaatregelen tegen kwade krachten) te zijn geweest. Op zich was de lezing wel interessant, maar ik miste wat structuur. En zoals meestal een geschreven samenvatting. Gelukkig verwees de spreker naar deze website, waar alles iets duidelijker wordt uitgelegd.

Bij de vele aanwezigen was er Boudewijn Knevels die zijn “Verzameld werk” en de Limburgse monografie over hem verkocht. De avond duurde echter veel te lang: we waren pas rond 23 uur thuis

Ik weet wel dat Roger en ik voortaan aandachtiger naar gevels zullen kijken tijdens onze wandelingen. Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten