zaterdag 24 oktober 2015

Kroniek van drie goed gevulde dagen

Elena glunderde vorige donderdag toen ik haar nieuwe roze-paarse brilletje bewonderde. ‘Ja, mooi hé, oma! Gaan we thuis verstoppertje spelen?’

‘Ja, ik ook’, riep Matthias die ons ondertussen ook een knuffel had gegeven.

Heel lang konden we helaas niet spelen: ik moest immers op tijd het avondeten beginnen te bereiden, want vlak na de maaltijd zouden Roger en ik Hendrik gaan afhalen aan het station van Leuven.

Eenmaal thuis reed Roger meteen door naar een vergadering van de werkgroep WOI (waar hij mij zou verontschuldigen) en terwijl Hendrik het een en ander op mijn pc installeerde, zette ik de wasmachine in gang, warmde ik een restje soep op en bakte ik een omelet met groentjes voor Hendrik.

Iets over 22 uur – ik had pas de was te drogen gehangen - kwam Roger thuis, hij vertelde over de verdere plannen voor “ons boek” over de Grote Oorlog, en we begonnen met Hendrik aan een lange avond naar muziek luisteren, praten, filosoferen en discussiëren.

Gisteren reden we naar Sint-Truiden na onze brunch. We deden er een paar boodschappen en wandelden een klein uur in het Speelhof. Daar hoorde ik twee vertalingen binnenkomen. Zoals altijd heel dringend. Terwijl later ons avondmaal stond te sudderen en Roger zorgde voor verse soep, begon ik aan de eerste tekst. Na de levering ervan aten we. Terwijl Roger en Hendrik later de tafel afruimden, vertaalde ik de tweede tekst. En daarna volgde weer een lange praatavond met Hendrik. Het was toen al overduidelijk dat Roger op zijn beurt snipverkouden was geworden.

Vandaag wilde Roger een paar dingen kopen in de Media Markt. We namen dus de bus naar Hasselt waar Hendrik de trein terug naar het Antwerpse zou nemen.

Wat was het weer druk in Hasselt! We liepen eerst de Standaard binnen waar een optreden aan de gang was maar bleven er niet lang. Roger had duidelijk last van zijn verkoudheid. In de Media Markt (waar ook een muziekbandje optrad) vonden we snel Roger zijn gerief en we besloten daarna iets te gaan drinken op de Grote Markt. Eerst vonden we weer geen vrij tafeltje maar uiteindelijk konden we er eentje bemachtigen op een van de verwarmde terrassen. Na een Orval (voor mij), een Westmalle Triple (voor Roger) en een warme chocomelk (voor Hendrik) namen we de bus naar het station (Roger had echt last van zijn verkoudheid en allebei hadden we pijn in onze gewrichten) waar we een half uur te vroeg aankwamen. Ik geraakte er even in gesprek met een opa die daar met zijn kleinzoon Mats zat te kijken naar voorbijrijdende treinen en ik bedacht dat we dat ook eens moeten doen met Matthias.

Nadat we Hendrik hadden uitgewuifd, hebben Roger en ik nog een klein half uur zitten wachten op de bus naar huis. We waren hier pas iets over 19 uur en ik begon meteen te koken. 

Na het avondeten, tijdens mijn lectuuruurtje op papier… viel ik in slaap! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten