donderdag 4 mei 2023

Eerste echte lentedag

Het was een mooie lentedag vandaag en ik hoop dat het weer die weg op blijft gaan, want ik ben de kou en de regen meer dan beu!

Deze middag een interessante vergadering van de werkgroep WO I-II, hoewel we weinig over de oorlog hebben gesproken. Het waren immers meer (boeiende) onderwerpen van algemeen heemkundig belang die we bespraken.  

Daarna moest Roger zich bezighouden met nog enkele vrij interessante zaken terwijl ik uiteraard zorgde dat het huishoudwerk min of meer werd ingehaald. 

Ik denk heel vaak terug aan die dag, ongeveer 60 jaar geleden, toen ik, bij het dagdromen, me voorstelde dat ik van mijn (interessante!) werk thuiskwam, mezelf en mijn vrouw een aperitief inschonk, dan aan tafel ging zitten om te genieten van het door haar bereide uitstekende avondmaal, daarna de krant doornam om de avond te eindigen met boeiende lectuur. Tot ik ineens "wakker schoot" en besefte dat ik een meisje was en dus nooit die toekomstige gelukkige man uit mijn dromerijen zou worden maar wel die vrouw van hem. 

Ons avondmaal was wel veel lekkerder dan dat van gisteren: na een zelfbedachte (wel wat bittere maar we houden allebei van bitter) "rucolasoep", een eenvoudige "ajuinstoemp" met zoete aardappel en worst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten