maandag 31 december 2012

Oudjaar

Ik heb het al gezegd: Roger en ik vieren deze dag niet meer. Ik zou deze avond een ietsje uitgebreider maal bereiden (niet zozeer omwille van de datum, maar omdat ik veel restjes wilde verwerken in nieuwe gerechten).

Daar kon ik echter maar vrij laat aan beginnen, want ik stond deze ochtend op met een tranend, brandend oog. Sinds jaren heb ik daar om de enkele maanden last van; de oogarts wijt het aan het feit dat ik mijn ogen nooit helemaal zou sluiten tijdens het slapen, wat op de duur een brandend effect heeft op de pupil. De laatste tijd komt het echter vaker voor, vooral als ik de dag ervoor heel lang naar het computerscherm heb gekeken. Ik vraag me dus af of het geen CVS is. Gisteren had ik immers ook uren voor de pc doorgebracht, niet alleen voor mijn werk, maar ook om opdrachtfilmpjes van onze dochters cursisten te bekijken en te evalueren.

Kortom, vandaag deed mijn oog de hele dag vreselijk pijn en voelde ik me zo goed als blind (dat lijkt me het ergste wat je kan overkomen!).

Afijn, deze avond ging het beter, onder andere dankzij kompressen van kamille, en ik ging dus aan het koken. Helaas, na ons glas Oloroso met toastjes humus en olijven, de broccolisoep en daarna de gratin van peulvruchten als tussengerecht, voelden Roger en ik ons zo voldaan dat ik het voorziene hoofdgerecht niet meer heb bereid. Een dessert maak ik voor ons beiden sowieso nooit klaar, alleen eet ik meestal een uur of twee na ons avondmaal nog een stuk fruit.

Daarna heb ik nog naar één (niet naar meer om mijn oog toch een beetje te ontzien) aflevering van Star Trek gekeken (en ervan genoten)… en over één minuut is het tijd voor mijn enige toegeving aan dit “feest”: telefoneren naar Nany en de “kindjes”.

Later

Die telefoontjes zijn ondertussen gebeurd (terwijl buiten alle honden blaften: vuurwerk ergens in de buurt), dus kan ik straks de avond rustig afsluiten, met een gierende wind als achtergrondgeluid.

Aan al mijn bezoekers, mama, “kindjes”, zus, broer en vrienden, toch een heel gelukkig, spannend en liefdevol 2013 gewenst!

2 opmerkingen:

  1. Awel Bestekke, een ganse zak gevuld met allerbeste wensen voor een zo veel mogelijk zorgeloos nieuw jaar!
    Deze wensen komen van trouwe bezoekers die practisch dagelijks in je huisje rondzweven!...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt, Nononc en voor jullie ook een spetterend 2013!

    BeantwoordenVerwijderen