donderdag 20 december 2012

Vertaling, KVLS, telefoontjes en… rugpijn

Eigenlijk stond vandaag onder andere op mijn programma ons bureau schoonmaken. Maar ik had zo’n felle rugpijn (Elena te vaak opgetild gisteren?) dat ik dat naar morgen heb verdaagd. Ik begon de dag dus met werk voor de KVLS (jawel, het soort werk dat ik liever aan een opvolger wil doorgeven). Dat was niet zo’n goed idee: door dat zitten aan de PC werd mijn rugpijn alleen maar erger. We moesten even naar de post en onder weg, in de auto,  dacht ik dat ik de pijn niet meer lang zou uithouden zonder een pijnstiller te slikken – die we wel niet in huis hebben, dus dan zouden we eerst nog langs een apotheker  moeten rijden.

Terwijl ik van onze geparkeerde auto naar het postgebouw liep, voelde ik echter de pijn verminderen. Ik heb al vaker opgemerkt dat lumbagopijn vervaagt bij het stappen. Helaas, het regende weer eens pijpenstelen, dus een wandeling zat er niet in!

Thuis wachtte weer een heel dringende vertaling. Toch heb ik eerst enkele mensen opgebeld, en tijdens dat telefoneren liep ik constant rond. Het stappen deed deugd aan mijn rug! Straks word  ik nog een telefoonadept, ik die eigenlijk niet zo graag telefoneer! Glimlach

Nadat ik met mijn moeder Nany had gekeuveld en nog iemand uit Matadi had opgebeld, heb ik langer dan 3 kwartier met zuster Godwine gepraat. Ze had me zoveel te vertellen!  Glimlach

Ik hoorde haar wel eerst vragen aan de aanwezige schoonmaakster of die haar zou helpen met weer recht te staan nadat ze zich comfortabel had neergezet om “even te praten met een heel goede vriendin”! Glimlach Zuster Godwine wordt 90 jaar op 7 januari!

Daarna was mijn rugpijn zo goed als over en kon ik eindelijk aan die vertaling beginnen. Voor ons avondeten was een Vlaamse stoofschotel voorzien, wat me dus de kans gaf af en toe rond te lopen en ondertussen ook verder te werken aan de vertaling. Die op tijd geleverd werd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten