zondag 23 december 2012

Regen en nog eens regen! Maar ook filmpjes en lectuur.

Toen ik deze ochtend opstond, regende het en nu ik bijna ga slapen, regent het nog steeds. Tussendoor heeft het niet opgehouden! In Matadi hield ik van de (vaak zeldzame) regen, maar hier word ik er mistroostig van! Roger houdt er nog minder van dan ik: van wandelen kwam weer niets op deze regenzondag.

Ik heb gestreken, gelezen (onder andere in een boek van Gerard Bodifée), gekookt en wensmails beantwoord: ik heb nog geen tijd gevonden om de met kerst gebruikelijke wenskaarten te schrijven en te versturen. Wat een geluk dat de meeste mensen tegenwoordig die postkaarten vervangen door een e-mail!

Roger heeft me ook een stukje doorgestuurd van een zekere PDW over Sanctorum.  En daarna wees hij mij op de geschiedenisfouten in de geschriften van die Sanctorum! Ik heb het allemaal opgezocht (geschiedenis is niet mijn sterkste vak!), en… Roger heeft gelijk!

Ik heb de dag verder gevuld met filmpjes kijken op You Tube. Onder andere gekeken (op VTM) naar mijn aangetrouwde nicht Pascale die leerde van Piet Huysentruit “Merveilleux” te bereiden (veel te zoet en te vet voor ons, dat wel, maar ik vond het leuk, en, Christophe, Nononc en Françoise, Pascale kwam heel natuurlijk en tof over! ). Oei, kozijn (neef in het AN) Christophe, ik bedenk pas dat jij niet houdt van de woorden “leuk” en “tof”! Ik bedoelde dus dat jouw vrouw echt lief overkwam!

Ik heb de dag beëindigd (na ons avondeten, een beetje verder lezen in Bodifée en weer mails van vrienden beantwoord te hebben) met te kijken naar nog een aflevering van Star Trek (die ik deze keer niet  zo goed vond).

Een doodgewone dag dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten