vrijdag 14 december 2012

Over fauteuils, herfstweer en erfgoedfoto’s

Vrij veel vertaalwerk vandaag. Toch bleef er wat tijd over voor een wandeling. Er was regen voorspeld, maar die hadden we nog niet gezien toen we rond 14 uur – tussen mijn twee vertalingen door – in de auto stapten. We zouden eerst naar het containerpark rijden met een afgedankte fauteuil die al jaren op de kamer van onze dochter had gestaan. Dat was een van de laatste stoelen uit de reeks die Roger destijds in elkaar knutselde (de enkele die nu nog overblijven, staan te niksen in onze slaapkamer en in die van de jongens): onze eerste salonstoelen! Roger had ze gefabriceerd met autostoelen die hij vond op autokerkhoven (die bestaan nu niet meer). Daaronder bouwde hij een houten onderstel met een lade en wieltjes! Toen we uit Antwerpen naar hier verhuisden, hebben we de meeste verkocht (en voor één keer leken we wel zakenmensen: we kregen er meer geld voor dan wat we ervoor hadden betaald op dat autokerkhof Glimlach).

We hadden toen immers dit huis al,  hadden hier al twee tweedehandssofa’s gekocht, en in dit huis stonden ook al, in wat onze “bibliotheek” zou worden, twee luie stoelen die ik had geërfd van mijn grootmoeder van vaders kant. Die autostoelen zouden we dus nergens kunnen plaatsen. Maar ik miste ze al snel: praktischer en meer comfortabele fauteuils dan die constructies van Roger heb ik nog niet ontmoet… Hoewel, een bekend merk (ik kan even niet op de naam komen) heeft later (dure) fauteuils gefabriceerd volgens hetzelfde concept.

Terwijl we naar het containerpark reden, begon het te gieten: daar ging onze wandeling! Jammer, want  het was echt herfstachtig vandaag: (niet overdreven) veel wind en niet echt koud meer.

We reden dus maar terug naar huis waar ik verder vertaalde en geregeld het weer in het oog hield: het is blijven regenen (het regent trouwens nog steeds).

De laatste tijd krijgen we veel e-mails met als bijlage een pps met oude foto’s. Wel plezierig als ze verwijzen naar plaatsen waar je gewoond hebt. Deze avond kregen we een gelijksoortige e-mail doorgestuurd van de secretaris van Heemkunde Groot Heers, maar deze keer met een link naar Flickr. Mooie foto’s, dat wel, maar te weinig naar mijn zin: ik hoop dat er nog meer zullen op gezet worden!

En daarna las ik dit: waar gaat onze wereld toch naartoe?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten