dinsdag 5 november 2013

Herinnering aan mijn “moeder aan de haard”-job

Ik dacht vandaag terug aan die periode. De “kindjes opvoeden” deed ik heel graag, aan het huishouden had ik een hekel. Nu hoef ik geen kinderen meer op te voeden, heb ik een “echte” job, maar met dat huishouden zit ik wel nog opgezadeld! Glimlach

Als ik aan de pc zit, val ik tijdens mijn mijmeringen meestal op een site die iets te maken heeft met mijn bekommernissen, en dat was nu weer het geval: ik viel op dit.

Hoewel ik het soms als “huisvrouw”  eentonig vond in die periode van mijn leven, denk ik dat het niet gezond is wat nu gepromoot wordt: dat alle vrouwen moeten buitenhuis werken.

Trouwens… (ik denk dat ik het daar al eens over had). Elke moeder die gaat uitwerken, moet een opvang vinden voor haar kinderen. Dat wordt dus bijvoorbeeld een onthaalmoeder. En meestal heeft een buitenhuis werkende vrouw ook een poetsvrouw nodig.

Dus als een vrouw officieel bij iemand anders gaat schoonmaken, en die andere vrouw de kinderen van de poetsvrouw bijhoudt, dan “werken” ze allebei “officieel”! En moeten ze allebei bijdragen aan de sociale zekerheid.

Terwijl als ze elk zelf hun kinderen opvoeden en voor de schoonmaak zorgen (desnoods elkaar onofficieel helpen als de ene liever met kinderen bezig is en de andere liever poetst), ze “officieel” niet werken… En  dus niets toevoegen aan de kas van de sociale zekerheid.

Is dat de bedoeling van het promoten van buitenhuiswerk? Gaat het eigenlijk over belastingen? Bedroefde emoticon

Deze avond een telefoontje gekregen van Rogers vriend (de broer van Dirk Lambrechts zaliger) Karel. We spreken binnenkort af!Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten