woensdag 27 november 2013

Wat zullen de gevolgen zijn van al die omwentelingen?

Uiteraard was ikzelf ook doodmoe deze avond nadat we naar huis reden! Kinderen bijhouden kruipt niet in je koude kleren!

Maar ik kan niet gaan slapen voor ik nog minstens iets interessants heb gelezen. En deze avond was dat onder andere de woorden hieronder, die ik vond op een medische site. Het antwoord op een vraag die ik hierboven reproduceer als “titel” voor deze post. Door een of andere geneesheer/auteur uitgesproken:

“De vooruitzichten zijn alvast bijzonder spectaculair. Het gaat er trouwens niet alleen om, zeer lang te leven. Om dat mogelijk te maken, moeten we ook aanvaarden dat de mens zichzelf transformeert en zichzelf uitrust met chips en prothesen. Bovendien profiteren niet alleen de levenden van de vooruitgang, maar ook diegenen die nog geboren moeten worden. Eugenetica is nu al een realiteit: vandaag worden embryo’s met trisomie 21 opgespoord tijdens de zwangerschap en vóór de geboorte weggenomen. Hetzelfde geldt voor contraceptie, medisch begeleide voortplanting en euthanasie: op het vlak van ethiek zijn we enorm geëvolueerd. Wat vroeger als gruwelijk werd beschouwd, is vandaag normaal of zelfs wenselijk geworden, en zal morgen misschien zelfs verplicht worden”.

Voilà (op zijn “Vlaams”), het woord is eruit, dat ik steeds vreesde in verband met euthanasie en andere zogenaamde “ethische wetten”: “zal misschien ooit verplicht worden”. Hopelijk voor Roger en mij, én voor onze vrienden, worden we niet heel binnenkort de bomen ingejaagd om te zien of we het nog volhouden, wij “oudjes”! En moeten baby’s met een serieuze handicap toch niet te snel verplicht geaborteerd worden!

En dat durft die “dokter” een enorme ethische evolutie noemen? Mensen doden omdat ze niet aan een ideaalbeeld voldoen? Des duivels vind ik dat! Duivel

Van dat soort “evolutie” word ik pas echt pessimistisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten