zaterdag 9 november 2013

Literaire middag van de KVLS

Vandaag organiseerde de KVLS een literaire middag in Hasselt. Er werd regen voorspeld, ik weet hoe Roger kan sakkeren op het parkeren in Hasselt, hij heeft nog heel veel werk en we hebben nog zoveel afspraken de volgende dagen: ik stelde voor thuis te blijven. Ik zou dan wel een sms sturen naar voorzitter Edith Oeyen.

Roger wilde er echter naartoe gaan. We reden naar Hasselt, vonden pas na een half uur rondrijden een parkeerplaats,  Roger sakkerde weer dat dit de allerlaatste keer was dat we aan een activiteit in Hasselt deelnamen en we moesten twintig minuten lopen van de auto naar “De Tijd hervonden”, de locatie waar de anderen op ons wachtten. Gelukkig regende het niet.

Het werd een boeiende middag, met een interessante causerie van Cyriel Gladines over poëzie. Daarna las hij nog enkele gedichten voor (heel mooi, niet te obscuur, integendeel), brachten enkele KVLS-leden (Willy Nelissen, Edith Oeyen, Ingrid Lenaerts, Franky Leyssens en Patricia Delandtheers) ook hun poëzie, las Luis Ruiz ons een echt grappig eigen verhaal voor en presenteerde Jeannette Funk nog eens bondig haar nieuwe roman. Er waren enkele mensen die ik niet ken, maar ik was wel blij Daniël Depireux nog eens te ontmoeten. Tijdens de informele conversaties die volgden, vertelden Luis en Jeannette me dat zij bij Free Musketeers boeken hadden moeten afnemen toen ze daar publiceerden. Dat was na mij (en ik heb nooit één boek moeten afnemen): zou die uitgeverij ondertussen van politiek veranderd zijn?

Of hebben die twee daar in eigen beheer uitgegeven, vroeg ik me deze avond af? Ik dacht er deze middag immers niet aan dat Free Musketeers de twee mogelijkheden biedt.

Het begon pas lichtjes te regenen toen we bijna terug aan de auto waren en deze avond heeft Roger nog enkele uren doorgebracht in  zijn atelier. Voor de hertenragout die ik wilde bereiden, had ik wel geen tijd meer. We aten lekkere linzensoep op zijn Spaans: de wildschotel is aan het marineren tegen morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten