vrijdag 29 november 2013

Klusjesvrouw

Ik belde deze ochtend naar de gemeente en vernam dat er niet een “klusjesman” beschikbaar is voor het opruimen van ons snoeisel, wel een “klusjesvrouw”. Mijn reactie was: ‘Oei, dan kan ze dat misschien evenmin aan als ik?’. ‘We zullen eens komen kijken,’ antwoordde de beambte, ‘misschien lukt het wel’.

Dat gebeurt maandag of dinsdag, we horen het nog wel.

Hoewel dat bed nog steeds niet is verwijderd uit de bibliotheek begon ik vandaag de non-fiction boeken uit de daar opgestapelde dozen te halen en te rangschikken. Dat heb ik klaargekregen (enkel een niet te grote vertaling en het koken – groentesoep, gebakken ijzerappelschijfjes, vegetarische worst en versgebakken brood - verstoorden mijn klus).

Nu nog beslissen welke boeken waar komen te staan. We hebben plaats op Roger zijn boekbindatelier, op de gang naar de badkamer, langs de trap naar de verdieping en in onze werkkamer; waar onze eerste (schat ik) 1500 non-fiction boeken al min of meer volgens onderwerp zijn gerangschikt.

Ik voelde me vandaag dus ook een klusjesvrouw, maar dat soort klus ligt me echt! Glimlach

Ondertussen trotseerde Roger de winterse (echt!) koude  in zijn houtbewerkingsatelier, waar hij nog werkt aan een paar boekenrekken.

Het komt allemaal dus wel in orde hier, als ik maar genoeg geduld oefen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten