woensdag 25 februari 2015

Elena en Matthias, het gaat hier straks echt spoken!

Ik zag Elena zoeken toen ze vanuit de klas de speelplaats op kwam lopen, en haar gezichtje opklaren toen ze ons zag staan. Na 14 dagen werd het een innig, heel blij weerzien! Ze had ons zoveel te vertellen!

We reden naar Lutti om Matthias af te halen. Hij wilde ons dan weer al het speelgoed tonen. Na een beetje aandringen van onzentwege en een kusje aan de andere kindjes ging hij eindelijk gewillig mee naar “huis”.

De kindjes zijn de hele middag ontzettend actief geweest (ik dus ook Glimlach), Matthias zegt enkele nieuwe woorden (onder andere “dank je” en “pakkepakke”, waarmee hij het spel “pakkertje” bedoelt) en Elena ging even spelen bij buurmeisje Anna. Voor de rest speelde fantasie weer een grote rol: het ging weer over prinsessen, ridders, elfjes, feeën, kabouters en… spoken!

Ze hadden al gegeten en zaten in bad toen hun papa thuiskwam. En toen kwam er ook een vertaling aan op mijn smartphone.

Na ons avondmaal lieten we het naar bed brengen van de kindjes over aan hun papa en reden we zelf naar huis.

Het was één enkele bladzijde die ik moest vertalen, dus deed ik dat meteen. Ondertussen zou Roger de foto’s die hij vandaag maakte op zijn pc laden.

En toen… Merkte hij dat al zijn fotomappen leeg zijn. Geen enkele foto meer! Ook andere mappen op dezelfde schijf bleken zonder inhoud te zijn. Uiteraard dachten we meteen aan een virus. Roger schakelde een virusscanner in maar die vond niets verdachts (nu, volgens mij zijn die computervirussen altijd iets voor op de virusscanners).

Gelukkig hebben we kinderen die er meer van afweten dan wij: op dit ogenblik is Roger aan het bellen met Hendrik die, vermoed ik, even Roger zijn pc vanop afstand zal overnemen, zoals hij al een paar keer voor mij deed. Het gaat hier dus even “echt spoken”, Matthias en Elena! Maar dat is ons geheimpje hé!Emoticon die geheimen vertelt

Hopelijk vindt Hendrik de oplossing: het gaat over duizenden foto’s!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten