woensdag 4 oktober 2023

Cadeaus

Eerste vergadering van het nieuwe werkjaar voor de werkgroep WO I-II vandaag. Een heel interessante vergadering die wel lichtjes is uitgelopen.

Aan het einde ervan kreeg ik van Elie een bijzonder interessant Franstalig boek over D-Day :




Omdat het later was geworden dan voorzien, belde ik nog naar dochterlief voor we een geplande boodschap zouden doen. Elena lijkt zo goed als genezen en ik voel me opgelucht, want ik maakte me toch wat zorgen gisteren. Daarna nog een telefoontje van straatgenote V. die ons nog eens verse eieren beloofde!

En toen was het echt te laat om nog naar de winkel te rijden, want hoog tijd om voor het avondeten te zorgen.

Later vond ik een e-mail van Elie M. met een verslag van de vergadering en... een link naar een video over krijgsgevangenen in Kroatië. Het zoveelste geschenk vandaag, maar deze keer een cadeau vol gruwelen! Ik heb nooit begrepen hoe mensen zo wreed kunnen zijn met elkaar.

Nog later stelt YouTube me een soort "serie" voor: over "Le grand Meaulnes". Ik weet dat ik niet meer echt van "toeval" mag spreken, want ik was gisteren nog online op zoek gegaan naar dat boek in  Nederlandse vertaling. Om jou cadeau te doen, Elena, vermits we dat boek van jouw mama niet terugvinden. Ik keek naar de eerste (heel korte) aflevering, vond het heel slecht gefilmd, de beelden veel te wazig... en toch keek ik verder tot deze (zoals steeds zeer korte) achtste aflevering.  De serie vertolkt immers perfect het contrast tussen de romantiek en het jeugdige idealisme versus het echte volwassen leven, die het voorwerp zijn van het boek, vandaar... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten