woensdag 11 oktober 2023

Over een foto

Tijdens de boodschappen, het huishoudwerk, het koken en het afwassen heb ik heel veel nagedacht en gemijmerd vandaag. 

Uiteraard over wat er gebeurt in Israël. Wat mijn egocentrisch probleem betreft, ben ik voorlopig gerustgesteld: Hendrik en ik vermoeden dat er wat meer politie in burger wordt gepost bij de school.

Ik herinnerde me ook dat Elena me gisteren zei dat ze nog geen foto's van mij als kind had gezien en, terwijl ik deze avond nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overtikte, besloot ik ineens te gaan zoeken naar gedigitaliseerde foto's uit mijn kindertijd op de computer van Roger (ik heb immers vanop mijn pc toegang tot zijn map met foto's).

Een van de eerste foto's waar ik op viel in die map was volgende foto van 18 juni 1960. Genomen (door wie?) de avond van onze terugkeer uit Congo. Terwijl ik er naar keek, voelde ik weer heel fel de ongelooflijke vreugde die me die avond overspoelde, omdat ik terug bij "mijn" marraine was. Ondanks de droefheid omdat ik tegelijkertijd besefte dat ik Matadi waarschijnlijk nooit meer terug zou zien!

  

Op de foto zie je, van links naar rechts, de kinderen Beeckman, Lily Beeckman, mijn "Nononc", ikzelf met marraine, mijn moeder Nany en onze toen heel jonge Leuvense vriendin Paulette, de dochter van "tante" Germaine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten