donderdag 11 april 2024

Rustige dag

Bezoek van de verpleegster deze middag, en... we herinnerden ons precieze omstandigheden waarin we, al lang geleden nu, diepzinnige gesprekken hadden gevoerd. Ik heb het gevoel dat we allebei blij zijn elkaar "weergevonden" te hebben.

Daarna heb ik enkele uurtjes besteed aan het nalezen van de drukproeven van de volgende Oostland. Heel interessant nummer.

In de loop van de middag deed Roger een paar boodschappen. In de koelkast lagen nog tomaten en ik had besloten daar sla en gerookte forel bij te serveren. Roger zorgde opnieuw voor het avondmaal, bestaande dus uit de rest van de soep van gisteren, vis en rauwkost, en als dessert een sinaasappel en mijn dagelijkse portie bittere chocolade. Heerlijk! 

Ik vraag me af hoe het komt dat ze in ziekenhuizen blijkbaar niet in staat zijn eenvoudige, lekkere en gezonde kost te serveren in de plaats van het smakeloze brood, de magere, dunne kaassneden, de hopen aardappelen, de kapot gekookte groenten, de te zoete pudding en de gezoete fruityoghurts die je er krijgt voorgeschoteld. 

2 opmerkingen:

  1. In de rusthuizen is het ook niet goed gesteld met het eten. Was gisteren op bezoek en mocht de Menu voor de week inkijken. Geloof dat ze daar denken dat iedereen zonder tanden zit. Worst, gehakt, kip, stukje vis echt eenzijdig .’… groenten idem, en zoals je zegt, die dessertjes zijn ook niet echt aantrekkelijk. En praktisch elke week komt dit terug. Soms als het feest is, krijgen ze eens wat anders, maar gebeurd zelden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amai! Eigenaardig dat mama daar nooit over klaagde, zij die zo van lekker eten hield!

      Verwijderen