maandag 28 november 2011

Luie dagen

Het heeft gisteren de hele dag geregend en gewaaid: geen wandeling. Ik voel dat, nu de winter bijna in de streek is,  we onszelf zullen moeten geweld aandoen om elke dag eventjes te stappen. Dit seizoen is niet onze favoriet!

Ik had strijken op het programma staan, maar dat heb ik gisteren ook niet gedaan. Ik maakte mezelf immers wijs dat, als zondag voor mij rustdag is, strijken ook niet hoorde die dag!

Wel heb ik gelezen. Mijn eerste boek van Michel Houellebecq: “Extension du domaine de la lutte”.  Gemengde gevoelens bij de lectuur, vooral wat de aparte stijl betreft. Toch leest het boek aangenaam.

Gisteren avond, terwijl ik delen van mijn vroegere dagboeken zat over te typen, las Roger zoals zo vaak buitenlandse kranten online. Hij vertelde me dat ze in Engeland echt vrezen voor het verdwijnen van de Euro. En deze avond las ik daar ook over: hier. Wat staat ons – en vooral onze kinderen – nog allemaal te wachten? Bedroefde emoticon Ook de nieuwe begroting lijkt nogal nefast voor ons, Vlamingen, als ik alles goed heb begrepen!

Deze ochtend waren we heel vroeg wakker voor ons doen: om 8:15 uur kwam men de aansluiting op het waternetwerk vernieuwen. Na de regen van gisteren en door de werken die al weken aanhouden, is onze straat nu echt een mergelpoel!

Mergel is een prachtig materiaal: destijds, toen hier werken bezig waren op de “binnenkoer”  heeft onze dochter daarmee heel mooie spulletjes geboetseerd. Maar het kleeft ook overal aan vast! Na de werken (die langer dan 4 uur geduurd hebben), en ondanks het feit dat die werklui de hal toch een beetje hadden schoongeveegd, heb ik daar serieus moeten schuren en krabben om de restjes aarde weg te krijgen.

Tijdens de werken had ik eindelijk gezorgd voor de strijk.
En na mijn heel plaatselijke poetsbeurt zijn we boodschappen gaan doen.

Voor een wandeling was er daarna geen tijd meer. Ook al omdat ik een lang telefoontje kreeg van Jan Gerits. Jo Corstjens zou een recensie hebben geschreven over het laatste “Ledenboek” van de KVLS en dat stukje verschijnt binnenkort in Heemkunde Limburg. Goed nieuws dus!

Terwijl ik verder las in het boek van Houellebecq, heeft deze avond  Roger gekookt: we aten mosselen, en ze waren ontzettend lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten