woensdag 30 november 2011

Roken in het bijzijn van kinderen 2

Vandaag was weer Elena-dag. Ze was weer de eerste bij Lutti die merkte dat wij  de glazen deur openden en ze begon meteen snel naar ons toe te kruipen. Lutti kreeg dat meteen in het oog en wilde haar opnemen om ze  “in mijn armen te laten vliegen”, maar besefte al gauw dat Elena liever haar vorderingen in het lopen toonde: aan de hand van haar Lutti kwam Elena naar mij toegestapt, nog steeds een beetje waggelend. Ik applaudisseerde en Elena deed mee, terwijl ze toch van “nee” schudde, en zelfs iets zei dat leek op “nee”. Waar heeft ze dat weer geleerd?

Gedurende heel de rit naar “huis”, bleef ze toch (ik wilde schrijven '”nochtans”, want naar mijn gevoel zegt dat woord meer dan “toch” dat nu volgens Google het enige correcte is) in haar handjes klappen en ondertussen “Nee” schudden met haar hoofd, én heel fel lachen. Blijkbaar heeft ze toch nog niet door dat “Nee” niet zo’n aangename boodschap is!

Ik had voor ons vertrek de tijd niet gehad om op mijn PC de binnengekomen mails te checken. Maar dat kon ik wel doen op mijn smartphone onderweg.

Nogal wat mensen hadden met een mail gereageerd op mijn blog van gisteren! Omdat ze net hetzelfde dachten als ik!

Maar uiteraard heb ik weer niet gerookt terwijl Elena erbij was, zelfs niet tijdens onze lange wandeling vandaag (Roger heeft zeker voldoende beweging gekregen!). Ik pas me wel aan! Afijn, een beetje.

Elena was weer ontzettend actief en vrolijk, vocht weer tegen de slaap, die ze trouwens maar vatte voor een half uurtje tijdens de wandeling, en later weer in de armen van Roger terwijl die druk in gesprek was met Zeger die was komen eten. Ikzelf was ondertussen de  resten van ons diner wat aan het opruimen.

En nadat ik Elena dan heel voorzichtig van Roger zijn armen had overgenomen en naar haar bedje had gebracht, keken Zeger en ik nog naar “Friends”.

Ik had bij het babysitten al gemerkt dat er een vertaling was aangekomen (wat een ongelooflijk praktisch cadeau gaf Zeger - en de andere kinderen voor een deel, maar de uitleg over die financiering vertel ik niet – mij vorige Kerst!) en daar heb ik nog moeten aan werken nadat we rond 23:30 thuiskwamen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten