woensdag 23 juli 2014

Afspraak met Karel

Rond 13 uur haalden we onze vriend Karel af aan het station van Sint-Truiden. Het was weer heel warm, dus maakten we, voor we ergens zouden eten, eerst een wandeling in de schaduw van de bomen van het domein Nieuwenhove. Waar we uiteraard daarna een biertje dronken en heel veel praatten. Dan ging het naar het kasteel van Nieuwenhove waar we nog wat bijpraatten bij nog een drankje (ons “aperitief”, noemde Karel het).

P7230224 Eigen foto

P7170229 Foto Roger

P7170231 Foto Karel

Het was daar zo gezellig en rustig dat we uiteindelijk pas over 17 uur naar de Grote Markt van Sint-Truiden trokken waar we rond 18 uur iets aten bij een (lekkere) Chinees (gelukkig voor mijn maag hadden we bij onze drankjes telkens kaasblokjes gekregen).

P7170232 Foto Roger

Na nog een Orval op een terrasje tegenover het station, wuifden we onze vriend tot ziens nadat we hem op de trein naar Leuven hadden gezet.

P7170238 Foto Roger

Thuis vond ik een aanvraag voor een vertaling (eindelijk!Glimlach)… Alleen waren het pdf-bestanden: onmogelijk het aantal regels te berekenen. Een eerste schatting zegt me dat het om en bij de 40.000 regels zijn, en dat zou ik tegen eind augustus moeten klaarkrijgen!  Ik heb de klant gevraagd of hij zijn teksten niet in Word kan opsturen: alleen zo kan ik voor een degelijke offerte zorgen en – als ik de job krijg én aanvaard - mijn vertaalgeheugen gebruiken. Ik vraag me wel af of ik dat werk op amper één maand klaarkrijg (want voor 1 augustus hebben we nog enkele afspraken met vrienden/familie).

O ja, en in augustus zouden (onder andere) Elena en Matthias nog even komen logeren. Die job aanvaarden of toch maar niet? Ach, eerst moet ik voor een offerte kunnen zorgen, daarna zien we wel!

3 opmerkingen:

  1. wat een mooie foto van jou en Roger! B

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vinden die foto van jullie beiden ook heel mooi.....
    Zelden een foto van jullie beiden.
    Tot dinsdag,
    Kusje
    Francoise

    BeantwoordenVerwijderen