donderdag 10 juli 2014

Nostalgische dag

Gisteren, bij Elena en Matthias, kreeg ik geregeld opstoten van nostalgie naar de tijd toen onze eigen “kindjes” nog klein waren. Ik ben deze ochtend met dezelfde gevoelens opgestaan. Er wachtte nog veel opruimwerk maar gelukkig (dat zeg ik als zelfstandige!) geen vertalingen.

We reden na onze brunch (en wat opruimwerk plus een paar wasbeurten en het zorgen voor Boris en Pamfiel) naar Sint-Truiden waar we in alle supermarkten naar mosselen zochten.

P7100014 Boris (foto Roger)

Roger heeft al lang heel erg zin in mosselen en sinds ik weet dat die toch niet zo slecht zijn voor de bloedvaten ontzeg ik hem die niet meer. Geen mosselen gevonden: ons avondmaal bestond dus uit een lekkere groene prei- en kruidensoep gevolgd door lamsvlees, tomatensla, enkele krieltjes en kappertjessaus.

Daarvoor echter kreeg ik een telefoontje van mijn zus Bie. Bruce maakt het helemaal niet goed! Hij is 18 jaar: ik vrees dus het ergste. Ik dacht (weer met veel nostalgie) terug aan het boek over hem dat we met veel plezier samen schreven, Bie en ik!

Na dat telefoontje gingen Roger en ik wandelen in Batsheers: een deel van de klaprozenroute. Het was drukkend warm en ik verwachtte constant regen te krijgen maar tot nu bleven we daarvan gespaard.

We hebben maar een klein deel van de wandeling gemaakt: mijn voet doet weeral pijn van het vele lopen de laatste dagen.

P7101361 Foto Roger

In Batsheers ontdekten we een nieuw terras waar we een biertje gingen drinken en een aangenaam gesprek voerden met de uitbaatster.

P7100196 

P7100197 Eigen foto’s

Na ons avondmaal ging ik zoals gewoonlijk met een blokje zwarte chocolade liggen lezen in de relax. Deze ochtend was de lang geleden bestelde bundel “Wolken schoven boven ons voorbij” van Frans Depeuter immers met de post aangekomen.  Ik heb genoten van de heel mooie, toegankelijke, soms humoristische en steeds nostalgische verzen terwijl ik vaak tranen in de ogen kreeg. Zo mooi en zo herkenbaar!

P7100008 Foto Roger

Daarna eindelijk mails beantwoord, gezorgd voor de boekhouding van de KVLS en uiteindelijk onze belastingaangifte weer uitgesteld tot morgen. Ik word immers veel te zenuwachtig van geldzaken dus lijkt me “doseren” beter.

Ik ga deze dag beëindigen met een aflevering van Star Trek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten