zondag 20 juli 2014

Onafgewerkt programma

Normaal werk ik zo weinig mogelijk op zondag maar vandaag had ik gepland onze tuin op te ruimen. Er liggen immers nog steeds takken enzovoort van na al dat snoeien en bomen kappen. We moeten dringend een nieuwe grasmaaier kopen (de schapen kunnen het duidelijk niet alleen aan), maar eerst moeten die takken en stukken boomstam weg. Ik had al muggenmelk klaargezet om mij daar van kop tot teen mee in te smeren zodat ik tijdens dat werk niet weer tientallen insectenbeten en –steken zou moeten ondergaan.

Het was echter nog te broeierig heet en ik kan niet van Roger eisen dat hij zware inspanningen levert met zulke temperaturen (in mijn eentje kan ik dat werk niet aan).

Dan maar enkele keren de wasmachine laten draaien, de volgende Limburgse monografie nagelezen (over Luc Indestege; heel interessant en veel meer dan wat hier te vinden is: ik bedacht dat Jan Gerits misschien beter zou bijdragen aan Wikipedia in plaats van deze papieren monografieën te schrijven).

In dat werk heb ik enkele uren gestoken, en dan hadden Roger en ik ineens de indruk dat het wat koeler werd. Ja hoor: het was aan het stortregenen!

Toen de regen eindelijk ophield, na nog een telefoontje met Nany, die weer van alles te vertellen had, en vlak voor ik het avondeten zou klaarmaken, stelde Roger een wandeling voor. Voor het opruimen van de tuin was het toen toch te laat dus stemde ik toe. We liepen naar Heers en terug en kwamen toch nog heel bezweet thuis.

Heers. Van op de Weerstanderstraat: zicht op de kerk. 

Heers: van op de Nieuwe Steenweg, ter hoogte van de toegang tot de kasteelhoeve: zicht op de kerk. Heers (foto Roger)

Daarna zorgde ik voor het eten (we aten onder andere de – heel lekkere - paprikasoep die mijn moeder me gisteren had meegegeven). Ik was aan het lezen (met alle ramen open, want het was weer zo warm) toen Roger voorstelde nog even het veld in te lopen.

Een heel rustgevende wandeling, weer tientallen konijnen gezien, maar weer, hoewel het eerst wat frisser leek, die drukkende warmte!

P7170197

P7170199 Foto’s Roger

Zeggen dat Roger had gelezen dat het in Huesca nog geen 25°C was vandaag! ‘Zullen we terugrijden?’, vroeg hij mij. Helaas, onmogelijk: we hebben te veel andere afspraken.

En onze tuin, die moet ook wachten tot volgende maand Bedroefde emoticon, want tot eind juli staan er te veel andere zaken op mijn programma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten