woensdag 16 juli 2014

Hasselt en Broekom

Ik denk niet dat ik overdreven bezorgd doe maar Roger lijkt toch eindelijk begrepen te hebben dat ik me niet vergiste als ik hem al die tijd aanspoorde zoveel mogelijk te bewegen.

Vlak na de middag stelde hij voor met de bus naar Hasselt te rijden. Ik twijfelde even: ik vind die stad vrij druk, én de meeste mensen er nogal “opgekleed”. Toch stemde ik toe: bij ons vorige bezoek aan de stad werd mij duidelijk dat ik Hasselt helemaal niet kende en ik wilde wel een paar steegjes terugzien. Vooral de “Kadetjessteeg” wilde ik terugvinden. We hebben meer dan een uur gewandeld voor we het vonden!

P7160106

Hasselt, Lombaardstraat: het oude stadhuis Foto’s Roger

Zelfs de (meen ik me te herinneren) Sint-Rochuskerk (waar het “Heilig Paterke” wordt vereerd) gingen we binnen.

P7161368 Foto Roger

We merkten ook dat er in Hasselt heel mooie gebouwen staan (ik vermoed wel iets minder dan in Antwerpen maar misschien hebben we ze nog niet allemaal gevonden).

Hasselt: Rechtbank van eerste aanleg Foto Roger

Hasselt: achter het oude stadhuis Foto Roger

Op het pleintje hierboven regelde Roger iets aan zijn fototoestel en ondertussen zocht en vond ik op mijn smartphone de weg naar de Kadetjessteeg (jawel, Hendrik en Zeger, dat deed ik echt!Glimlach).

Het is een klein, maar heel mooi steegje (Hendrik, herinner je: we waren er ooit samen met jou)!

Roger en ik verpoosden er even (we waren al heel lang aan het stappen) en genoten.

P7160104

Hasselt: standbeeld voor Luc Philips Foto’s Roger

Daarna dronken we nog een Koninck op een terras tegenover het vroegere stadhuis.

P7161372 Foto Roger

We waren pas iets over 18 uur terug thuis waar ik voor het eten zorgde (groentesoep gevolgd door Alu Gobi dat we pas rond 19:30 uur konden eten).

En daarna – ik lag te lezen met mijn chocoladedessertje smeltend op mijn tong – stelde Roger nog een wandeling voor in Broekom. Dat viel eigenlijk tegen: veel te veel te lelijke villa’s! Zeggen dat we ooit bijna daar een huis hebben gekocht! Bedroefde emoticon

Maar kom, het werd weer een wandeling van meer dan een half uur. Het enige wat Roger nog moet leren is dat niet alleen bewegen belangrijk is, maar ook tussendoor af en toe opstaan van bij zijn PC!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten