vrijdag 3 april 2015

Eenvoudig maar bijzonder lekker!

Het was de beurt aan de keuken na onze brunch. Wat haat ik dat schoonmaken toch: ik zei tegen Roger dat als ik reïncarneer en ik zelf mag kiezen, ik als man terugkom. ‘Pas maar op dat je dan niet in een matriarchaat terechtkomt’, was zijn antwoord.

We maakten daarna een wandeling van Klein-Gelmen naar Mettekoven en terug. Heerlijk rustgevend: de sleedoorn is aan het bloesemen, het bosje waar we door liepen stond vol sleutelbloemen. Enkel een roofvogel en een reiger zagen we.

We kwamen een hutje tegen, verscholen in dat bosje. Nu verlaten, maar er stond onder andere een kachel in: zou daar ooit iemand in geleefd hebben?

P4030315 Eigen foto

Toen we bijna terug aan de auto waren, merkten we dit op:

A4032674 Klik om te vergroten: wat mag je wel doen, vroeg Roger, als je niet mag storten noch sluikstorten (foto Roger)

In het terug naar huis rijden (met een omweg via Heks) zagen we ineens Paul en Liliane! Uiteraard stapten we uit, er werd druk bijgepraat en ineens zei Liliane: ‘Kom, we zullen samen bij ons thuis iets eenvoudigs eten’.

“Thuis”, terwijl we van een lekkere Porto genoten, toverde ze inderdaad iets eenvoudigs te voorschijn, maar o zo lekker. Een omelet gevuld met spinazie en overgoten met tomatensaus! Smullen werd dat!

Na nog lang bijpraten bij een fles lekkere Spaanse wijn en een koffie, reden Roger en ik eindelijk huiswaarts.

Daar nog even met Nany gebeld. Het gaat iets beter maar ze verkiest toch niet af te komen dit weekend. Daarna bereidde ik tegen morgen Osso Bucco (op mijn manier: met runderschenkel). Ook heel eenvoudig en heel lekker. Het gerecht staat nu te sudderen en ik vang heerlijke aroma’s op van aan mijn pc.

Terwijl het vlees rustig gaart, ga ik naar een aflevering van Star Trek kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten