donderdag 2 april 2015

Over ditjes en datjes

Nadat ik na onze brunch de badkamer een beurt had gegeven, belde ik naar Nany. Ze heeft nog veel pijn en denkt dat ze dit weekend beter niet afkomt. Morgen bellen we elkaar opnieuw en neemt ze een beslissing. Pasen bij haar vieren lijkt me uiteindelijk niet zo’n goed idee. Niet enkel omdat de kleinkinderen dat minder leuk zouden vinden: dan zit zij immers met de rommel achteraf. Als ze niet kan komen, brengen we haar kort na Pasen wel een bezoekje.

Daarna werden we verwacht bij heemkunde-lid Jos V. Bij een koffietje en voor mij heerlijke Earl Grey een uurtje fijne conversatie over politiek, hun en onze schapen, de toekomstige bestemming van kerkgebouwen etc.

Jos (met wie ik nog maar enkele keren had gepraat) blijkt een heel erudiete man. En goed geïnformeerd over wat er in Heers (en in heel Limburg) gebeurt. Hij kreeg tijdens ons bezoek een telefoontje over wat we later in de krant lazen.

En wat een goede smaak hebben hij en zijn echtgenoot! Ik vond hun huis (ook een vroegere boerderij) veel klasse uitstralen.

Daarna boodschappen gedaan en deze avond een mail van zus Bie. Ze bracht Nany vandaag enkele op te warmen maaltijden. Onze moeder  blijkt inderdaad nog heel veel pijn te hebben maar ze lijkt het te redden.

Na het avondeten verder gelezen in “Soumission” (ik voel de “bekering” naderen). Dat boek ga ik zeker herlezen. Nu let ik vooral op het eigenlijke verhaal, maar er valt zoveel te ontdekken tussen de regels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten