zondag 12 april 2015

Stille zondag

Die titel is alles behalve pejoratief bedoeld!

Mijn vader was een stille, mijn moeder Nany babbelt graag maar ik heb blijkbaar meer van mijn vader geërfd dan van haar. Daarbij komt dat Roger ook geen prater is en dat Zeger die deugd (?) van ons beide erfde. Hendrik en zijn zus praten iets meer maar echt niet overdreven. Ze doen zeker niet aan “smalltalk” en ze roddelen niet, twee zaken die mij vreselijk vermoeien! Elena is een praatster maar voorlopig ga ik ervan uit dat ze door te spreken haar wereld ontdekt. En Matthias lijkt me tot nu toe geen echte prater!Glimlach

Omdat ik af en toe vrij wil zijn van gepraat heb ik dus echt genoten van deze (relatief, want overal reden Vespa’s en motoren rond: het toerismeseizoen is blijkbaar begonnen in Haspengouw) stille zondag (o ja, en dat vergat ik gisteren te vertellen: in dat veldcafé was er geen muziek te horen: nog een pluim voor de organisatoren).

We wandelden een goed uur rond Rukkelingen-Loon. Ik heb ervan genoten, ondanks het feit dat de stilte vaak werd onderbroken door die motoren of andere wandelaars.  Het was ook veel warmer dan gisteren en dat gaf ons weer het zo zalige lentegevoel.

Zicht vanop de Sterstraat. Men ziet de torenspits van de kerk van Rukkelingen boven de bomen uit steken op 11 uur

A4122773 Sleedoorn bloeit volop!

Rukkelingen-Loon, zicht opde toren van de kerk van Jeuk vanop de Sterweg

Rukkelingen-Loon, bij het samenkomen van Sterweg en Sterstraat: Tilkenskapel Foto’s Roger

Deze avond, na het eten (groentesoep, roodbaars met broccoli) en na mijn uurtje lezen in een detectiveroman van Agatha Christie, een aflevering van Star Trek bekeken: “The Ultimate Computer”. Ouderwets maar… over iets heel actueels: de mogelijke suprematie van computers.

Een bijna ideale zondag dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten