dinsdag 21 april 2015

Weer geen wandeling ondanks het prachtige weer

We hebben wel, na enkele huishoudelijke taken, spullen naar het containerpark gebracht, Roger heeft de tuin zo goed als opgeruimd (maar was daarna te moe om het gras af te rijden en zelf mocht ik het niet doen. Normaal: een nieuw speelgoed wil hij altijd zelf “inwijden”: we hebben die grasmaaier vorig jaar gekocht maar nog niet gebruikt).

Ikzelf begon te koken terwijl hij in de tuin bezig was… En in tegenstelling tot andere dagen vergat ik te kijken naar wat er nog in de koelkast staat. Resultaat: ik maakte soep om na het eten vast te stellen dat we eigenlijk nog voldoende soep overhaddenGlimlach. Dat wordt morgen een wel heel bijzondere soep! Nu, smaaklozer dan wat Roger als soep kreeg in het ziekenhuis van  Bourges is onmogelijk: ik denk dat ze daar alle restjes groenten bij elkaar kapten.

Na het avondeten moest Roger naar een vergadering van de Heerse cultuurraad (als afgevaardigde van Heemkunde Groot Heers). Ik ruimde ondertussen op (maar de vaatwasser vullen liet ik aan Roger over: hij krijgt er veel meer in dan ik), ik las het nieuwste nummer van “Alternatif Bien-être” dat gisteren was aangekomen, en de kranten online. In “Het belang van Limburg” viel ik op dit nieuwe boekenruilsysteem (dat al in enkele Waalse gemeenten bestaat). Heel goed idee: ik denk dat Roger en ik daar wel zullen van gebruik maken!

Uiteraard heb ik te doen met het lot van die bootvluchtelingen maar ik ga daar niet op ingaan: het lijkt me een serieus politiek probleem waar ikzelf niets kan aan doen.

Ik las ook een bespreking van “Soumission” die Roger me gisterenavond laat had doorgemaild.  Die recensie zegt echt wat ik zelf dacht bij het lezen van dat zeer interessante boek. En… ik lees dat de Nederlandse vertaling er gauw aankomt. Er is dus een cadeautje voor jullie op komst, Roger, Hendrik en Zeger! Nee, niet voor jou, dochter van mij: voor vrouwen is dat boek alles behalve rooskleurig!

Net toen ik wilde beginnen kijken naar een aflevering van Star Trek, kwam Roger om halfelf thuis. Hij vulde de vaatwasser en vertelde me daarna over een nieuwigheid in Mettekoven waar hij van gehoord had op de vergadering Glimlach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten