donderdag 1 december 2016

Broers en zussen

Vandaag heb ik eindelijk het poorthuis onder handen genomen. En daarna verder vertaald: de tekst is klaar op het nalezen na.

Dat is werk voor morgen, want tegen het einde van de middag vertrokken we naar Rogers broer en schoonzusje. Kort na ons kwamen Rogers twee oudste zussen en onze schoonbroer eraan. Roger jongste zus kon niet aanwezig zijn.

Het werd een heel gezellige avond: heel lekkere goulash, uitstekende wijn, herinneringen opgehaald, onder andere aan hun zo lieve moeder die 25 jaar geleden overleed, nieuwtjes uitgewisseld en heel veel gelachen.
Maar ineens kreeg ik een krant, die daar lag, in het oog: zuster Martha blijkt op 27 november overleden te zijn op haar 101 jaar!

Ik dacht terug aan al die keren dat wij, vaak samen met vriendin Liliane, zuster Godwine en zuster Martha gingen bezoeken en aan die keer dat Liliane en ik met zuster Martha naar het klooster van Colen reden, of nog aan toen we allemaal samen gingen eten bij Liliane en Paul. Voorbije tijden alweer!

Rond 23 uur reden we terug naar huis. En... onderweg kreeg ik een e-mail: of ik tegen morgen ochtend nog één bladzijde wilde vertalen. Daar heb ik zopas voor gezorgd: nu nog even nalezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten