zondag 18 december 2016

Druk Sint-Truiden

Weer een koude, mistige en miezerige dag! En toch wilde ik dat Roger een beetje bewoog: we besloten naar Sint-Truiden te rijden en daar even rond te lopen.
Het stadje is op zondag altijd doods, maar dat vonden we niet erg: het zou er alvast iets minder koud zijn dan op het veld.

Maar... We vonden eerst geen parkeerplaats in Sint-Truiden, wat betekende dat er iets te doen was en inderdaad, nadat we de auto hadden achtergelaten aan de rand van de stad, viel ons op hoeveel volk daar overal rondliep.
Kerstmarkt op de Grote Markt! Ik had er moeten aan denken!

Je moest gelukkig nog net niet over de koppen lopen en Roger heeft zijn uurtje beweging gekregen (nee, we hebben niet geslenterd over die markt maar zijn zijstraten in gelopen).

Na het avondeten (rest van Vlaamse karbonaden van gisteren) heb ik een uurtje verder gelezen in "Le livre des nuits" van Sylvie Germain. Het mooiste boek dat ik tot nog toe van haar las!

Daarna wilde ik aan Roger voorstellen samen naar een film te kijken maar merkte ik dat hij druk aan het schrijven was aan weer enkele soldatenverhalen voor de werkgroep WOI. Ik liet hem dus doen en beantwoordde enkele mails, onder andere van Bernadette.
We hadden het onlangs in onze mails over Rum. Waar haar Juan deel van uitmaakte tussen 1977 en 1983. Zij wist niet dat Dirk Lambrechts zaliger (samen met Paul en Wiet), aan de oorsprong lag van Rum.

Uiteindelijk heb ik (onder andere, want er stonden ook andere nieuwe teksten op Google Drive) Rogers teksten nagelezen en nu vraag ik me af of het te laat is voor nog een filmpje?

Maar eerst Zeger proficiat wensen: onze jongste wordt 35 jaar op 19 december!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten