woensdag 21 december 2016

Distributieriem

Hoe vaak heb ik dat woord nu al moeten vertalen zonder precies te weten waarvoor zulke riem dient? Uiteraard had ik telkens mijn vertaling kunnen stopzetten en op zoek gaan naar een waarschijnlijk heel technische uitleg die ik toch maar half zou begrepen hebben.
Zo gingen ze te werk bij Anthologie, waar ik af en toe ten huize ging vertalen toen we nog in Antwerpen woonden.
Ik merkte echter dat ze daar enorm veel tijd mee "verloren" en vermits vertalingen per product worden betaald, zocht ik zulke zaken meestal niet verder op. Als ik de zinsconstructie begreep en alle woorden kon vertalen, lukte het me ook de tekst te vertalen, op veel kortere tijd.

We hebben vorig jaar een tweedehandsauto gekocht en daarvan moet de distributieriem om de zoveel kilometer vervangen worden.
Vorige week stelden we vast dat het zover was en vroegen we ons af: 'houden we deze Subaru nog een poosje en spreken we onze spaarcenten aan voor die dure nieuwe distributieriem, of verkopen we onze auto (dat zou dan voor een spotprijs zijn) en kopen we een andere (met onze spaarcenten, en tweedehands, uiteraard)'. We besloten die nieuwe distributieriem te laten installeren.

Dus stonden we deze ochtend heel vroeg op zodat we om 8 uur naar Hasselt konden vertrekken. In de garage zei men ons dat de auto pas na de middag zou klaar zijn, dus besloten Roger en ik terug naar huis te rijden met de bus.

Helaas, na een kwartiertje stappen door de kou, bleken we net de bus naar Heers te hebben gemist (er is er maar een om het uur), dus namen we de eerstvolgende bus in de andere richting, naar het station van Hasselt waar we snel (dure) koffie of thee dronken in het stationsbuffet om daarna de volgende bus naar huis te nemen.

Thuis heb ik eindelijk opgezocht waarvoor een distributieriem dient en ik vond hier een degelijke uitleg (nee, dat is niet een link naar onze garage, want Midas is veel moeilijker bereikbaar met het openbaar vervoer).

Rond 14 uur belden we naar de garage: of de auto klaar zou zijn als wij rond 15:30 uur daar aankwamen. Het antwoord was positief, dus liepen we naar de bushalte om de bus van 14:25 uur naar Hasselt te halen. En moesten we daar (in de kou) bijna 10 minuten wachten (bus te laat).

Om 15:10 uur stapten we uit de bus en liepen we een klein kwartier tegen een koude wind in naar de garage. De auto was klaar.

Onderweg naar huis met de auto vroeg ik me af waarom het openbaar vervoer hier toch zo veel te wensen overlaat?
Als ik dat vergelijk met de vlotte metro in Madrid!

Sinds we thuis zijn, regent het onophoudelijk: daar zijn we toch aan ontsnapt!😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten