woensdag 30 november 2022

Afspraak met vriend Karel

We haalden hem af vlak bij zijn flat (niet aan zijn flat deze keer wegens ontoegankelijk door wegenwerken) en reden samen naar "De Brug" in Herent. Daar bleken de gerechten iets duurder te zijn geworden (wat te verwachten was gezien de energieprijzen). Het eten was echter nog steeds even lekker en copieus. Karel was wel opvallend negatief vandaag. We zijn het gewend dat hij op tal van maatschappelijke mistoestanden afgeeft en vaak geef ik hem gelijk maar nu vond ik het erover! Wat een contrast met gisteren!

Op een zeker moment vond hij dat heel oude mensen maar moesten geëuthanaseerd worden: ze zijn immers slechts een last voor de maatschappij. Ik wees hem erop dat wij ook al oude mensen zijn (en hij nog veel ouder dan wij) maar die regel zou dan volgens hem enkel gelden voor nog veel oudere mensen!

Na ons middagmaal reden we naar de "Kantien" in Leuven.  Daar dronken we op het overdekt terras nog een biertje (warme chocola voor Karel) en daarna thee of koffie. Op het moment dat we gingen betalen aan de toog bleek er zich een drama af te spelen in het café. Ik heb er  niet veel van gemerkt omdat ik iets later dan de mannen in het café aankwam maar volgens Karel en Roger was een (oudere) klant plotseling ter plaatse overleden. Terwijl we naar de auto liepen, zei Karel me verschillende keren dat hij onderste boven was van dat plotse overlijden!

Nadat we Karel hadden afgezet reden wij verder naar dochterlief die op het punt stond Eva naar de zwemles te brengen. Met Elena en Matthias bewonderde ik de cadeaus die Sinterklaas vorige zondag bracht bij hun andere grootouders, ik hielp Elena een beetje met haar schoolwerk en stipt om 18:15 uur zette ik water te koken voor spaghetti. 

Tegen 19 uur konden we aan tafel gaan (Eva en haar moeder waren ondertussen weer thuisgekomen). Vlak na het eten bracht schoonzoon Elena dan weer naar de muziekles.  

Roger en ik vertrokken naar Haspengouw. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten