vrijdag 11 november 2022

Grafieken, tabellen en diagrammen

Ik was even aan het pauzeren na een uur de salon onder handen nemen toen de telefoon overging. Achterbuurjongen L. zei: 'Ik heb een heel groot probleem' en uiteraard liet ik hem meteen naar hier komen. Hij heeft maandag een toets "statistieken"! Ai, daar ken ik niets van en ik vreesde dus het ergste. Toen we een beetje later zijn cursus diagonaal overliepen, vertelde L. dat hij echt bang was dat hij maandag gebuisd zou zijn maar na een beetje praten gaf hij toe dat hij de neiging heeft zichzelf te onderschatten. 

Gelukkig waren de opgaven eenvoudig: hij moest grafieken, tabellen en diagrammen in verband met de vergrijzing van de maatschappij kunnen aflezen en interpreteren. We waren er enkele uren mee bezig  maar uiteindelijk lukte het hem vrij goed. Hij vertrok blijgezind en vastbesloten om maandag een goede toets af te leggen.

Daarna heb ik nog een paar uur schoongemaakt (ik kreeg wel hulp van Roger die de verdieping voor zijn rekening nam) maar nadat Roger deze avond de kachel aanstak, stilletjes gevloekt: ik zag het stof weer ronddwarrelen! 

Deze avond ook een afspraak kunnen maken om volgende week schoonzus L. te bezoeken in het ziekenhuis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten