maandag 7 november 2022

Huishouden en spiritualiteit

Praktisch elke avond brandt onze houtkachel en eigenlijk zou ik dus elke dag alles moeten stoffen. Dat doe ik eerlijk gezegd niet, want ik weet dat ik 's anderendaags toch moet herbeginnen. Maar binnenkort komen alle kinderen nog eens naar hier en vandaag begon ik dus eindelijk aan een beetje grondiger schoonmaak. Als eerste was het poortgebouw aan de beurt. Ik weet het, onlogisch maar ik redeneerde dat we dat misschien wel enkele dagen toonbaar kunnen houden! 😄 Hoewel... Ik laat daar min of meer vrij spel aan Roger en ocharmen, hij heeft het weer moeten horen vandaag! Terwijl ik hem verwijt dat overal waar hij een vrij oppervlak merkt, hij de neiging heeft dat te willen opvullen, alles te laten rondslingeren, enzovoort, besef ik dat het voor hem alles behalve aangenaam moet zijn, al die verwijten!  Besef ik dat ik van in het begin wist dat hij heel veel rommel genereert, dat ik dat geen reden vond om niet verder te gaan met hem, net omdat hij andere, heel boeiende kwaliteiten heeft en ook nooit van mij zou eisen dat ik een heel goede huisvrouw word. 

Maar kom, dat poorthuis is nu toonbaar, we hebben geen ruzie gemaakt en we kregen vrij veel beweging (en ik rugpijn).

Deze avond viel ik (na het avondeten, bij wijze van ontspanning) op een interview met de Franse psychiater Christophe Fauré over zijn boek "Cette vie... et au-delà". Fauré deed aan stervensbegeleiding en schrijft over zijn ervaringen. Ook hij denkt dat niet onze hersenen ons bewustzijn voortbrengen (hij geeft enkele voorbeelden - waaronder weer die VSCD - waarop hij die mening baseert) en ook hij zou willen dat daar meer studie naar gedaan werd. Hij lijkt er zelfs van overtuigd dat binnen 10 of 15 jaar het huidige  "paradigma" helemaal achterhaald zal zijn.

Deze avond, vrij laat, nog van Elena haar uitgewerkt interview van vorige woensdag gemaild gekregen. Ik vind dat ze dat heel goed heeft gedaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten