woensdag 2 november 2022

Ontgoocheling en blijdschap

We werden vandaag verwacht bij dochterlief en schoonzoon rond 16 uur maar we reden eerst naar twee begraafplaatsen. Het eerste bezoek was aan het graf waar mijn "marraine" en mijn "Nononc" rusten naast hun echtgenoot/vader. Heel veel bloemen op het graf en weinig mensen op het kerkhof. Ik kon in een heel serene sfeer aan hen terugdenken. Jawel, ik weet heel goed dat je daarvoor niet aan dat graf moet staan... maar die begraafplaats roept zo veel herinneringen op aan de tijd dat ik bij marraine en Nononc woonde!


Daarna reden we naar het graf van "oma", de moeder van Roger. Vorig jaar heeft de Covid-crisis gemaakt dat we geen enkel graf bezochten rond deze tijd... en we waren vergeten dat het graf van "oma" zou verwijderd worden na 30 jaar (zijnde dus in 2021). Dat werd dus een serieuze ontgoocheling!

Bij dochterlief werden we uitbundig ontvangen door de kindjes die ons heel veel te vertellen hadden. Daarna nam Elena mij even apart voor een heus interview. Voor school moest ze iemand interviewen die ze bewondert en ze heeft mij gekozen! Fier dat ik was! Elena had dat interview heel degelijk voorbereid en, na weliswaar een poosje de slappe lach bij ons beiden omdat we ineens zo serieus moesten zijn,  hebben we een heel diepzinnige gesprek gevoerd over het waarom en hoe van boeken schrijven en uitgeven. Elena had er ook een leuk spelletje aan toegevoegd: aan de hand van enkele door het toeval opgelegde gegevens snel een heel kort verhaaltje schrijven. Daarna gaven we elkaar een eerlijk oordeel over ons respectievelijke  verhaal. 

Elena vertelde me ook dat ze "Bruce" en "Marraine" had gelezen en er heel veel had van genoten, wat me heel veel plezier deed. 

Na het interview wilde Eva ook, samen met mij, een verhaaltje schrijven en Matthias toonde me op zijn laptop het virtuele decor bij "De elementenwereld" dat hij en Elena hadden gemaakt. Ondertussen had schoonzoon voor een aperitief gezorgd (lekkere Orval!), gevolgd door een heerlijk avondmaal (witloof met kaassaus). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten