woensdag 23 november 2022

De hele dag kou en regen

Een blitzbezoek aan schoonzus L. vandaag. Echt, we zijn nog geen twee uur bij haar gebleven (en hebben daarvoor anderhalf uur over en weer gereden en meer dan een kwartier naar de ingang van dat heel grote rusthuis gezocht door de regen - ingang was immers verplaatst) omdat ik daarna, nog voor de vroege sluiting van een bepaalde winkel, een verjaardagscadeau wilde kopen (ik vreesde, terecht vermoed ik, dat het morgen al niet meer voorradig zou zijn). Meer zeg ik er voorlopig niet over, want de bijna jarige leest dit misschien ook. 

L. maakt het iets beter dan de vorige keer dat we haar zagen maar echt goed gaat het nog niet met haar. Praten gaat nog steeds heel moeilijk en een echte conversatie dus ook. Ik had Roger aangeraden te proberen wat spraakzamer te zijn (en dat is heel moeilijk voor hem). Ik herinnerde L. onder andere aan de 72ste verjaardag van "oma", haar moeder dus, die we in de tuin van de jongste zus van Roger vierden. Hetzelfde jaar, in december, is "oma" overleden. Er werd koffie gebracht voor L. en Roger kreeg ook een kopje aangeboden (ik drink nog steeds geen koffie). En ondertussen viel buiten de regen. Het was beginnen te regenen toen we onderweg waren naar L. en het heeft van de hele dag niet meer opgehouden. Daarbij was het opvallend kouder nog dan de vorige dagen en ik heb dus afgezien! 😉

Zelfs hier in huis is het niet meer echt warm als de kachel niet brandt en het heeft tot na ons avondmaal (groentesoep verrijkt met linzen, zalm, broccoli en bieslooksaus) geduurd voor ik me een beetje opgewarmd voelde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten