vrijdag 4 november 2022

Parelhoen in dragonsaus

We moesten vandaag nog enkele spullen kopen in Sint-Truiden. Onderweg vertelde Roger me dat hij al heel lang zin heeft in parelhoen maar dat, hoewel hij er elke week tijdens de boodschappen naar uit kijkt, hij er nog nergens heeft gevonden. 

Na de twee winkels die we moesten aandoen, stelde Roger voor even de Carrefour binnen te lopen. Roger winkelt immers graag!  😉

Terwijl we in die winkel langs de vleesafdeling lopen zie ik ineens... een prachtig parelhoen liggen, in promotie nog wel (de vogel moest vandaag klaargemaakt worden, vandaar!). Uiteraard hebben we die gekocht.

Gisteren had ik een groentetajine met worstjes klaargemaakt en vandaag zou ik de rest van die groenten serveren met hamburgers. Thuis verhuisden de hamburgers echter meteen van de koelkast naar de diepvriezer (de groenten blijven nog een poosje goed) en maakte ik parelhoen in dragonsaus klaar, voorafgegaan door een eenvoudig groentesoepje. Het was jaren geleden dat we nog parelhoen hadden gegeten (ik meen me te herinneren dat de laatste keer Nany hier was) en we hebben gesmuld! Morgen eten we hetzelfde (wij krijgen zo'n volledige vogel immers niet opgegeten in één keer) en maak ik weer soep, op basis van bouillon getrokken uit de karkas van het dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten