zondag 20 november 2022

Twee dikke truien bij

We laten nog steeds de houtkachel branden (sinds het veel kouder is geworden vanaf 's ochtends) maar het opwarmen van de salon duurt een poosje en in de woonkeuken is het dan echt koud. Daar zetten we de radiatoren wel iets hoger tijdens het eten en wanneer ik er moet koken, afwassen, opruimen enz. maar echt warm wordt het er op die korte tijd nooit. De andere kamers (behalve de badkamer) verwarmen we niet (onze werkkamer grenst aan de salon en wordt mee verwarmd door de houtkachel). De bedoeling is natuurlijk niet te veel gas te verbruiken en bij de afrekening niet astronomische bedragen te moeten bijbetalen bovenop de nu al te hoge maandelijkse voorschotten. Van geld terugkrijgen zal heel waarschijnlijk geen sprake zijn.

Onlangs schreef ik dat ik geen echt heel warme trui had en dat we daarom een wollen trui gingen kopen in een Amerikaans Stockhuis. Vandaag herinnerde ik me ineens dat ik ooit met kerstmis een dikke, warme wollen trui heb gekregen van schoonzusje maar dat ik die al jaren niet meer had gedragen. Ik wist zelfs niet meer waar ik ze gelaten had. Niet in onze dressing, dat wist ik zeker. 

Roger heeft ze gevonden, net als een tweede warme trui, in de vroegere kleerkast van dochterlief! En toen herinnerde ik me dat ik ze daar jaren geleden had weggelegd bij gebrek aan plaats in de dressing. Dus heb ik nu drie heel warme truien: wat een luxe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten