vrijdag 19 januari 2024

Geluk gehad

Stipt om 12 uur had ik vandaag die afspraak met de bank om de Monografieënrekening af te sluiten. De straten waren sneeuwvrij maar de stoepen en de pleinen niet en Roger was bang dat we moeilijk een parkeerplaats niet te ver van de bank zouden vinden. Hij kreeg geen gelijk: we parkeerden vlak bij het gebouw en moesten maar heel even door de sneeuw ploeteren. En het ging opvallend snel en vlot: ik zal mijn mening over die bank moeten herzien, denk ik. 👍

Daarna deden we eindelijk onze boodschappen. Eerst ging het te voet door de sneeuw naar de daar vlakbij gelegen tabakswinkel om e-liquids te kopen. Weer hadden we geluk: een minuut later zou de winkel gesloten geweest zijn. We deden nog een paar winkels aan en reden naar huis. 

Deze avond reden we opnieuw weg. Naar "Den Biechtstoel" voor het nieuwjaarsdiner van Heemkunde Groot Heers. Net zoals in 2020 lekker maar te grote porties. Ook wel te zoute soep en kalfsblanquette (die blanquette heb ik van Roger geproefd, ik had zelf gelukkig vis gekozen en dat gerecht was perfect). Gezellige en interessante gesprekken, vooral met Georges V. (die vandaag 68 jaar werd!) en zijn echtgenote, Michel M., zijn vrouw en Ludo D. Als ik die mensen hoor vertellen over hun jonge jaren in de gemeente komt bij mij weer diezelfde vraag op: wat is het beste, op één en dezelfde plek geboren en getogen zijn of, zoals ik (en Roger maar in mindere mate voor hem), "een beetje overal" gewoond hebben en daardoor eigenlijk geen echte "thuis" hebben.

Toen we terug naar huis reden, was het goed aan het vriezen, dus deden we het ondanks de geruimde straten heel rustig aan wegens eventuele rijmplekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten