zaterdag 13 januari 2024

Lectuur

Ik heb vandaag voornamelijk verder gelezen in het boek van Annys. Ik ben nu iets over de helft en al verschillende keren heb ik gedacht dat ik het boek best een tweede keer lees terwijl ik nota's neem om daarna het geheel een beetje duidelijker te structureren voor mezelf. Auteur wisselt immers persoonlijke anekdotes af met wetenschappelijke uitleg. En die wetenschappelijke uitleg is heel interessant, alleen kan ik die niet  navertellen als ik die niet eerst voor mezelf resumeer en structureer. Geregeld kom ik bijvoorbeeld een passage tegen waarvan ik denk dat het interessant zou zijn het daarover te hebben op deze blog maar dan besef ik dat ik daarvoor ook sommige voorgaande passages zou moeten aanhalen om het geheel duidelijk te maken. 

Jammer, want er staan heel interessante (en onthullende) zaken in dat boek maar het is moeilijk het allemaal na te vertellen zonder een soort schema of structuur. 

Misschien vraag ik aan Liliane of ik het boek nog enkele maanden mag houden zodat ik het opnieuw kan lezen, en zorg ik dan toch voor een iets of wat vulgariserende samenvatting? 

Maar eerst ga ik het boek een eerste keer uitlezen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten