dinsdag 16 januari 2024

Opnieuw een beetje feest

Het was weer "kindjesdag". Omdat de wegen glad waren deze ochtend was Elena niet op de fiets naar haar school in Leuven gereden. Dochterlief belde deze middag met de vraag of we Elena konden afhalen.

Na de middag reden we naar het Leuvense (en verloren we meer dan een kwartier onderweg door een versperde oprit van  de E40). Eva en Matthias pikten we weer eens op terwijl ze goed ingeduffeld van hun school naar huis liepen en samen reden we naar het centrum van Leuven. Onderweg vertelden de kindjes volop over een recent gezien toneelstuk, over voorbije en toekomstige verjaardagsfeesten (Matthias wordt volgende zaterdag 11 jaar, op dezelfde dag als zijn beste vriend), over een sneeuwpop die ze gemaakt hadden.

Toen we Elena hadden opgepikt en nadat ik de kindjes elk een koekje, dat ik bij me had, had gegeven, werd er nog meer verteld en ook uit volle borst gezongen. Ik had aan Elena met Kerstmis "Le grand Meaulnes" in Nederlandse vertaling gegeven en ze leek het boek even goed te vinden als ik!

Roger zette ons "thuis" af en reed verder naar zijn zus L. Wij dronken nog wat (Elena zorgde voor thee), aten wat fruit en, nadat Elena haar latijn had gestudeerd (de andere twee hebben morgen geen school), begonnen we te spelen. Matthias in zijn eentje (vooral in de tuin, in de sneeuw), wij, "de meisjes", "Master Mind".

Roger kwam terug van bij L., kort daarna gevolgd door dochter en schoonzoon, allebei op de fiets en net niet verkleumd. Zeger was jammer genoeg niet vrij deze avond.

En dan... presenteerde schoonzoon ons een glas bubbels en lekkere hapjes (de kinderen kregen cola of limonade). Na een uurtje bijpraten en nadat de kindjes ons hun nieuwjaarsbrief hadden voorgelezen, gingen we aan tafel waar we genoten van een heerlijk wokgerecht (dat Elena en Matthias jammer genoeg minder apprecieerden). Volgde nog taart waar ik toch maar een stukje van at (heel lekker maar ik had het niet mogen doen, ik weet het).

Tegen 21:30 uur waren we weer thuis waar het gelukkig nog lekker warm was. In mijn mailbox vond ik nog een berichtje van Elena en een van Eva, allebei geschreven vlak voor ze naar bed gingen. Ze hadden blijkbaar evenveel als wij genoten van de feestelijke avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten