zondag 13 februari 2011

Kleine familiereünie rond een mosselpot

Deze avond organiseerde de Fanfare van Bommershoven weer een mosselfeest. Meestal proberen we daar naartoe te gaan (en de laatste keer leerde ik daar een wel bijzondere vrouw kennen). Omdat de mosselen er steeds heel lekker zijn, maar ook omdat we daar een deel van Roger zijn nichten ontmoeten, met een deel van hun kinderen en kleinkinderen.

We proberen dan ook telkens Roger zijn zussen en broer naar daar te krijgen, maar dat lukt niet iedere keer. Deze keer echter was alleen Roger zijn jongste zus niet vrij: ze moest op haar kleinkind passen (eigenaardig: Roger is de oudste van zijn ‘sibbe’ maar ook de laatste die ‘grootva’ is geworden)!

Deze avond was van onze kinderen alleen onze Zeger er weer eens bij, én de jongste zoon van de tweede oudste zus van Roger (die getrouwd is met onze Spaanse schoonbroer). Die kwam daar aan met een pak vrienden na een wandeling in Zoutleeuw.

Het werd, zoals meestal, een zeer gezellige avond, rond mosselen dus.

P2136765 

(Foto Zeger, met het toestel van Roger)

Alleen Zeger bestelde wat wij noemen een ‘videke’.

P2136776p (Foto Roger)

We hebben gesmuld (alles was weer even lekker), nieuwsjes uitgewisseld (de nichten wisten nog niets over Roger zijn operatie en over de geboorte van Elena, en ik wist niet dat een van de dochters wachtte op een niertransplantatie), herinneringen opgehaald, gelachen, enzovoort.
Ik hoorde ook dat de broer van onze aangetrouwde Waalse ‘kozijn’ (tja, we hadden het ook over het feit dat het Noord-Nederlands geen verschillende woorden kent voor ‘de zoon van je zus of broer’ en de  ‘zoon van je oom of tante’, dus gebruik ik bewust het woord ‘kozijn’) een familiesaga heeft uitgegeven. Ik denk dat ik het boek op Google gevonden heb: http://www.flb.be/KUPPENS

De vrouw die ik vorig jaar in oktober heb ontmoet op dat mosselfeest was er niet… Misschien was dat een gelukkig toeval, want wij (de familie dus) hadden elkaar zoveel te vertellen dat ik toch geen tijd voor haar zou gehad hebben.

Enig nadeel van zulke bijeenkomsten tegenwoordig: je mag er niet meer roken. Dus zijn onze Spaanse schoonbroer en ik toch even samen naar buiten gegaan om een sigaret op te steken.

En Zeger mocht met die schoonbroer en zijn vrouw (Roger zijn zus dus) mee naar Leuven rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten