zaterdag 26 februari 2011

‘Beginnen de Franstaligen het te begrijpen?’, dacht ik terwijl ik voortschreef

Roger stuurde me deze avond naar deze site die ik niet kende:

http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/931

En van daaruit kwam ik op de site van Le Soir terecht, waar ik de oorspronkelijke tekst las:

http://www.lesoir.be/debats/cartes_blanches/2011-02-25/pas-en-notre-nom-et-pour-les-francophones-la-meme-chose-824413.php

Hoopgevend! Maar hoe komt het dat ik daar weer niets over hoorde op het ‘Journaal’?

Vandaag heeft het bijna de hele dag geregend. We hebben dus niet gewandeld, wel nog eens boodschappen gedaan (onze broodbakmachine is stuk, en we moeten dus weer brood gaan kopen). Onderweg zagen we een vlucht wilde ganzen, daarna een buizerd die rakelings over de weg vloog, en dan nog een of andere roofvogel die we niet konden identificeren rondtoeren boven een veld. Jammer dat we in de auto zaten en dus geen foto’s konden maken.

Gisteren avond had ik van Jan Gerits de foto’s gekregen voor de monografie over Hendrik Jespers. Die heb ik in het typoscript ingelast. En Jan, die ik deze middag even aan telefoon kreeg, was heel blij dat het zo vlot was gegaan (die ‘lay-out-job’ is mij in feite een beetje opgedrongen geweest door een lid van de KVLS en ik ben telkens bang dat het verkeerd zou lopen).

Voor de rest heb ik eindelijk ons poorthuis een beetje onder handen genomen, hebben we oud papier enzovoort naar het containerpark gebracht en heb ik voor morgen konijn klaargemaakt volgens het laatste recept dat ik had verzonnen. Morgen komen immers de drie zussen van Roger op visite!

Zelf hebben we deze avond, na een knolseldersoepje en een gemengde sla met fetakaas, garnalen met look (gambas al ajillo) gegeten: we zullen morgen weer naar look stinken! Glimlach

En daarna heb ik eindelijk nog een beetje geschreven voor mezelf. Vermits de tekst van  ‘Pas en notre nom’ veel te maken heeft met mijn boek in spe (zal het er ooit komen?), moet ik die misschien erin verwerken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten