maandag 21 februari 2011

Over oude huizen en vrienden

Iemand vroeg me in een mail, naar aanleiding van het postje van gisteren, of ik dan een deel van mijn jeugdjaren had doorgebracht bij Roger en Lily. Natuurlijk niet!

Toen we uit Congo terugkwamen in 1960 hebben we eerst een poosje in Leuven, bij mijn Marraine, gewoond. Daarna vond mijn vader werk in Antwerpen, zijn mijn ouders eerst verhuisd naar een flat in Berchem (bij Antwerpen) terwijl mijn zus Bie en ik ons schooljaar verder liepen in Leuven en dus bij Marraine bleven. Nog later vonden mijn ouders een huisje te huur in Schoten, vlakbij Sint-Job (veel te klein stulpje, maar wat heb ik daar goede herinneringen aan!), en nog later lieten ze een heuse villa in wat nu Schilde heet bouwen.

Ik denk dat het eind 1965 was toen we naar die nieuwbouw (nu een oud huis natuurlijk) verhuisden.

Ikzelf heb er niet zo lang echt gewoond: einde 1967 vertrok ik naar de KUL (terug naar Leuven dus) en zou ik nog alleen de weekends thuis zijn.

In 1976 overleed mijn vader en in 1977 werd onze zoon Hendrik geboren. Hij heeft als baby de villa nog bezocht maar heeft er geen herinneringen aan: in 1978 besloot mijn mama (Nany dus) dat ze het huis beter verkocht. Ze voelde zich niet in staat om het zelf verder te onderhouden. Ze heeft Roger en mij voorgesteld de villa te kopen, maar wij waren zo niet voor een villabuurt (we hielden en houden niet van alle restricties die gelden in zulke buurt) én ikzelf vond het beter geen huis te kopen van mijn eigen moeder. Ik wist immers toen al dat ik echt geen goede huisvrouw ben, en als ik mama op bezoek zou krijgen in wat vroeger haar huis was, vreesde ik voor een constante commentaar! Glimlach

Uiteindelijk hebben Roger en Lily (die we in Congo hebben leren kennen) het huis gekocht. En het is zoals mama zegt: ‘Het huis is nu constant tiptop in orde!’ Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten