vrijdag 25 maart 2011

Lectuur en eeuwigheid

Ik kreeg vandaag (zoals elke dag) een nieuwsbrief van de Franstalige Evangelische Kerk. Nee, ik ben daar geen lid van, maar die Kerk interesseert me wel.

In die nieuwsbrief las ik dat  C.S. Lewis ooit geschreven heeft: ‘Tout ce qui n'est pas éternel est éternellement inutile’. Ik weet niet hoe de originele tekst in het Engels luidt. In het boek ‘The problem of pain’ van dezelfde auteur, dat ik moeizaam verder aan het lezen ben (want echt moeilijk),  heb ik tot nu toe die uitspraak niet gevonden.

Maar zo voel ik het zelf ook aan. Alles moet voor mij ‘eeuwig zijn’ of tenminste moeten mijn herinneringen of verwachtingen zo zijn, of ik vind ze de moeite niet waard.

Ik ga dus Lewis verder lezen. Probleem is wel dat ik veel te veel te lezen heb: nu verdeel ik mijn aandacht tussen dat ene boek van Lewis en nog steeds (al sla ik delen over) ‘Brief aan Boudewijn’ van Walter Van den Broeck.
Congo van Van Reybrouck heb ik pas uitgelezen en ik werd er heel nostalgisch van.

En in ‘Het verhaal van het Vlaams’ van Roland Willemyns, heb ik pas stukjes herlezen, omdat ze passen in het boek waarvan ik steeds meer denk dat ik het niet ga voortschrijven.

Het boek dat ik heb geleend van Roger zijn nicht Jeannine Leduc moet wel nog even wachten. En dat geldt ook voor de jongste thriller van Jeannette Funk van de KVLS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten