donderdag 24 mei 2012

Sorry!

Aan alle mensen die deze avond nog een antwoord hadden verwacht op hun mail, sorry! Jullie zullen tot morgen moeten geduld oefenen.

Ik kom net thuis van een bestuursvergadering van de KVLS die een beetje is uitgelopen. Bestuurslid Ingrid Lenaerts wilde immers trakteren omdat ze pas op pensioen is gegaan. En natuurlijk werd er dan druk geconverseerd. We vormen immers ook een vriendenkring!

Maar wat een geluk voor mij dat het vandaag zo warm was: ik kreeg daardoor de kans om de deur van onze vergaderzaal in De Ploeg (Diepenbeek) open te zetten, en in de deuropening even een sigaret te gaan opsteken terwijl ik toch de gesprekken kon volgen. Eigenaardig eigenlijk hoe weinig mensen nog roken… Allemaal bang om kanker te krijgen? En toch, hoewel steeds minder mensen roken, hoor je steeds meer over mensen die de ziekte krijgen (deze avond, na de eigenlijke vergadering, viel me dat weer op).

Of is het zoals ons neefje Anton mij zei toen hij hier op 13 mei onverwacht voor de deur stond: ‘Roken is niet meer van deze tijd’? In dat geval ben ik inderdaad hopeloos ouderwets! Glimlach

Deze middag maakten Roger en ik wel tijd voor een wandeling van een dik uur. Van Borgloon naar het klooster Colen in Kerniel via (vaak heel modderige) beemden en terug langs de vroegere spoorwegberm. Ik merkte dat de meeste meidoornstruiken nu uitgebloeid zijn.

P5241698m Foto Roger

Vertrekkende van Borgloon  (aan het vroegere stationsplein) kom je op een zeker ogenblik aan een splitsing, waar vroeger een bunkertje stond. Dat bleek nu verdwenen, maar even later zagen we het staan achter een hek. Wie heeft ervoor gezorgd dat zoiets werd verplaatst???

De eenmansbunker werd van zijn plaats verwijderd (bevond zich vroeger rechts van dit hekken). Foto Roger

De wandeling bracht me tot rust: we hebben alleen twee wandelaars ontmoet, en hoorden enkel een specht, een koekoek en veel andere vogels waar ik de naam niet van ken.

Maar het was warm! Allebei dropen we daarna van het zweet toen we weer bij de auto kwamen! Het wordt weer wennen aan warmere temperaturen blijkbaar!

2 opmerkingen:

  1. Dank voor de mededeling, Jessy!, Hoop dat je nog veel en lang je mooie landstreek mag bekijken en onderzoeken en ervan genieten samen met je man!
    Over dat roken heb ik ook zo mijn gedachten, dat weet je!...
    MY

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen jouw "gedachten over het roken" maken dat ik meen te weten wie je bent, "Anoniem"!Maar de initialen kloppen dan weer niet met wie ik voor ogen heb... en die persoon verwachtte niet echt een mail van mij gisterenavond, denk ik. Dus is het mogelijk dat ik me vreselijk vergis en dat je toch een van de mensen bent die gisteren op een antwoord aan het wachten was. Maar volgens mij is geen van hen iemand die het zou opnemen voor rokers!
      Mysterie dus!

      Verwijderen