dinsdag 23 juli 2013

Broeierige hitte

Gisteren maakten we nog een wandeling, pas rond 17 uur in de hoop dat het wat frisser zou geworden zijn, in het domein Nieuwenhove. Het was echter nog te warm (34°c in de schaduw volgens mijn smartphone). We dropen van het zweet en zelfs het fris biertje dat we daarna dronken in de cafetaria van het domein kon onze dorst niet lessen.

‘s Avonds laat heeft Hendrik nog eens van op afstand de controle over mijn pc overgenomen en hij heeft de indringer gevonden en verwijderd. Heel fel bedankt, jongen!

Omdat het vandaag minstens even warm zou worden als gisteren besloten we thuis te blijven, vanaf een bepaald uur deuren, ramen en gordijnen zoveel mogelijk dicht te houden en het rustig aan te doen. Volgens mijn smartphone steeg de temperatuur tot 36°C, maar binnenshuis bleef het dankzij onze voorzorgen onder de 27°C.  Werken op de pc was wel heel onaangenaam (vertaalwerk verplichtte me ertoe). Gelukkig werden we na het avondmaal getrakteerd op een hevige regenbui en onweer. De buitentemperatuur daalde meteen tot 24°C, wat koeler is dan op dit moment binnen (26,5°C).

2 opmerkingen:

  1. dus jullie hebben al wel regen gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had het je net gemaild (tenminste als je bent wie ik denk dat je bent).

      Verwijderen