woensdag 24 juli 2013

Onweersschade en interessante vondst

Toen we deze middag de brievenbus checkten, vonden we er ook een briefje van de achterburen. Tijdens het onweer van gisteren avond zou in onze wei weer een tak zijn afgewaaid en gedeeltelijk terecht zijn gekomen op hun perceel.

We gingen onmiddellijk kijken: een enorme tak! Roger begon die meteen in stukken te zagen, hoewel ik vond dat hij daar een werkman moest voor zoeken: het was wel wat minder warm dan gisteren maar toch nog behoorlijk heet en ik denk niet dat zulk een werk voor hem gezond is in deze omstandigheden. Daarom had ik hem trouwens ook afgeraden verder te werken aan de bibliotheek de laatste dagen. Maar als Roger echt iets wil doen, valt daar toch niets tegen in te brengen! Bedroefde emoticon

Uiteraard is hij niet klaar en ik vrees dat het zelfs nog ettelijke dagen zal duren (zal ik weer een jaartje langer moeten wachten op de afwerking van de bibliotheek? Er staan immers nog heel veel sociale verplichtingen op ons programma de volgende weken). En uiteraard droop Roger van het zweet en was hij heel moe na al dat zwoegen.

Ik ben ondertussen beginnen schoonmaken, maar zoals altijd was een kamer voldoende voor mijn rug… En droop het zweet daarna ook van mijn lijf.

Ik vermeed de pc vandaag: veel te warm in dat bureau waar onze beide computers extra warmte produceren. De binnengekomen mails las ik op mijn smartphone en ze beantwoorden zou ik dan wel deze avond doen (uiteraard kon ik dat ook via de smartphone maar meer dan een paar zinnetjes op dat toestelletje typen vind ik niet zo praktisch).

Ik heb de mails nog niet allemaal “behandeld”. Nadat ik die van mijn vriendin Denise (dat was lang geleden) had beantwoord, kon ik het niet nalaten wat te surfen en kwam ik op deze theorie terecht, met op die weblog een  interessante “verbannen video”. Ik weet het, op die weblog staan geregeld DT-fouten, maar dat lijk je er vandaag  te moeten bijnemen. Knipogende emoticon

En nu verlaat ik ons bureau om nog wat te gaan lezen (in een papieren boek dus) in de veel koelere salon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten