dinsdag 2 juli 2013

Feestje

Tijdens onze brunch herinnerde ik me plotseling dat we vandaag 36 jaar geleden voor de kerk trouwden, Roger en ik (wettelijk waren we toen al een poosje gehuwd en samenwonen deden we al een paar jaar).

Toen ik Roger daarop attent maakte, meende hij zich te herinneren dat we dat vorig jaar in De Horne hadden gevierd. Hij vergiste zich: het was ter gelegenheid van mijn verjaardag dat we daar gingen eten.

Tijdens onze uitgebreide boodschappen (we doen die in principe slechts een keer per week en dat betekent dus een heel aantal winkels aandoen) dacht ik daar niet meer aan. Toen ik deze avond aan de bereiding van het avondeten wilde beginnen, stelde Roger echter voor uit te gaan eten.

De Horne (waar ik eerst aan dacht) is vandaag gesloten. En trouwens, ik wilde niet te uitgebreid eten (mijn kleine maag verplicht me dan telkens te veel te laten liggen). Roger stelde de taverne “Winston” in Brustem voor. Dat ik daar niet aan dacht! Precies wat ik wilde: heel eenvoudig maar lekker eten voor een schappelijke prijs en een ruim terras waarop we met het heel zachte weer van vandaag konden zitten (en ik dus een sigaret opsteken voor en na het eten).

Roger koos een rijke salade met verse zalm… En ik… een halve gebraden kip met frietjes en appelmoes! Glimlach

Lach me nu maar uit, maar dat was pas echt feest voor mij! Roger lust immers geen kip en voor mij alleen doe ik de moeite niet om zoiets te bereiden, hoewel “kip, appelmoes en frieten” een van mijn lievelingsgerechten is! Al eet ik dan meestal maar een tiental frietjes, en al kreeg ik deze keer zelfs de kip en de appelmoes niet op. Na een bil en een vleugel en de helft van de moes voelde ik  me al meer dan voldaan!

Het was heel zacht weer en we bleven dus wat napraten op dat terras waar vrij veel mensen zaten (en ik kon dus ook mijn hobby beoefenen: er zaten onder andere Duitsers die ontzettend veel aten, en toch niet overdreven dik waren. Waar steken zulke mensen al dat eten?).

Deze avond laat nog gekeken naar een aflevering van Star Trek DS9: The rules of acquisition. Hendrik had me gewaarschuwd dat hij die aflevering maar niets vond… ik vond ze echter heel grappig en toch diepgaande details bevatten!

4 opmerkingen: