woensdag 31 juli 2013

“In Brétigny-sur-Orge ontspoorde er méér dan een trein”!

Tijdens deze weer vrij drukke dag (daarover straks meer) las ik (op mijn smartphone, want we waren toen niet thuis) een mailtje van een KVLS-lid. In feite een “forward” van een zekere Freddy Van Gaever (en toen ik daarover sprak met Roger, voelde ik me weer zo dom: ik ken die Freddy niet, Roger wist me echter meteen te vertellen dat die iets te maken heeft gehad met het “Vlaams Belang”). Ik had vandaag te weinig tijd om zelf even een “enquête” Glimlach te voeren  maar Roger bevestigt me dat hij veel artikelen in dezelfde trant heeft gelezen. Als het allemaal waar is, vind ik het schrikaanjagend!

Hier is wat ik las:

“Enkele dagen geleden ontspoorde er een trein in het Franse Brétigny-sur-Orge met een half dozijn doden en tientallen gekwetsten als gevolg. Maar onze oh zo correcte pers heeft zo goed als geen melding gemaakt over wat er werkelijk is gebeurd.

Eerst en vooral kan men zich vragen stellen over de werkelijke oorzaak van de ramp. Volgens de Franse spoorwegen lag een defecte wissel aan de oorzaak van het ongeval. Maar het is nu bewezen dat vooraleer de eerste hulpverleners ter plaatse kwamen een grote groep allochtonen zich op de doden en de kermende gekwetsten hebben geworpen om hen te beroven. Aangezien deze groep reeds in actie was vooraleer politie; brandweer of ambulances ter plaatse waren aangekomen kan men zich de vraag stellen of de oorzaak van het ongeval niet elders moet worden gezocht.

Het feit dat er nu in Europa steeds meer soortgelijke incidenten worden vastgesteld stemt tot nadenken. Moeten vaststellen dat een grote groep jongeren in staat is om stervende mensen “in groep” te beroven en verder aan hun lot over te laten is vreselijk.

Toen uiteindelijk de hulpverleners aankwamen werden deze met een regen van stenen, die in spoorstations steeds in massa ter beschikking liggen, aangevallen. Hierdoor werd de tussenkomt van de hulpverleners vertraagd en dienden deze eerst versterking op te roepen. Het is slechts na verloop van kostbare tijd en op het ogenblik dat politie; brandweer en andere hulpdiensten numeriek in de meerderheid waren gekomen dat met de hulpverlening kon gestart worden. Inmiddels waren reeds laptops; gsm’s; brieventassen; juwelen; bagage enz. van eigenaar verwisseld en waren de bestolenen licht of zwaar gekwetsten of zelfs pas gestorven slachtoffers. Walgelijk…..om misselijk van te worden. Bernard Decauw, burgemeester van het stadje, bevestigde de schandalige feiten maar de socialistische Minister van Transport, Frédéric Cuvillier, meende het nodig om voor de zoveelste maal dit soort gangsters te ontzien.
Volgens de minister ging het hier slechts over “actes isolés” zodat men moeilijk een bepaalde groep van bendevorming kon betichten!!! Er gebeurden een zestal aanhoudingen van criminelen die op heterdaad betrapt waren maar enkele uren later bleek er nog maar één schurk te worden vastgehouden.

Alleen maar moeten vaststellen dat er nu in Europa regelmatig allochtonen worden betrapt op het bestelen in groep van de autochtone bevolking en dit zelfs na een ongeval zoals in Brétigny  zou onze “politiek correcte” leiders moeten aanzetten om eens ernstig na te denken over wat zij in de voorbije jaren allemaal hebben in de hand gewerkt,

Men zegge het voort,
Freddy Van Gaever”

Ik heb het dus voortgezegd!

1 opmerking:

  1. Ik zocht op het Internet (want vind het schandalig dat, als wat hierboven staat, waar is, onze pers er niets over zei) en vond dit in Le Figaro: http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2013/07/19/01016-20130719ARTFIG00547-vols-et-caillassages-a-bretigny-les-policiers-s-indignent.php

    BeantwoordenVerwijderen